Vihreä shakshuka

Vihreä shakshuka

Tunisialainen shakshuka maistuu vuoden ympäri. Keväällä mausteinen pannuruoka raikastuu ja muuttuu tomaattisesta vihreäksi.

25 min
servings 3-4 annosta

04.05.2023 Taina Salovaara + kuva Laura Riihelä + viinisuositus Antti Rinta-Huumo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

300 g fenkolia

1 sipuli

1–2 vihreää chiliä

1 ½ rkl oliiviöljyä

½ dl valkoviiniä

1 pss (200 g) pakasteherneitä

¾ tl suolaa

1 tl kuivattua minttua

½ tl juustokuminaa

mustapippuria myllystä

2 rkl sitruunan mehua

3–4 munaa

150 g fetaa

tilliä tai korianteria

Valmistusohje

1. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi veitsellä tai mandoliinilla. 2. Kuori ja paloittele sipuli. Viipaloi chili.
3. Kuumenna öljy isossa pannussa tai paistokasarissa. Lisää tuoreet kasvikset ja valkoviini. Kuumenna sekoitellen, kunnes fenkoli on hieman pehmentynyt. Lisää herneet, suola, minttu, juustokumina, pippuri ja sitruunamehu. Sekoita.
4. Tee kasvisseokseen paistinlastalla 3–4 koloa ja riko munat niihin. Kypsennä keskilämmöllä kannen tai leivinpaperin alla, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet mutta keltuaiset ovat vielä juoksevia tai pehmeitä, oman makusi mukaan.
4. Murenna päälle feta, viimeistele tillillä tai korianterilla. Nosta pannu pöytään ja tarjoile heti.

Vinkki! Tarjoile shakshukan kanssa vaaleaa juurileipää. Jos haluat ateriasta ruokaisamman, keitä lisukkeeksi täysjyväbulguria.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla