Ainekset
4 annosta
45 min + 5 h kypsennykseen
*
1,5 kg naudan rintaa tai lapaa (luullista)
4 porkkanaa
4 keskikokoista perunaa (kiinteää)
5 cm pala inkivääriä
2 cm pala tuoretta kurkumaa
4 valkosipulinkynttä
4 salottisipulia
1 vihreä chili (tuore)
5 sitruunaruohoa
3 tähtianista
2 kanelitankoa
1 laakerinlehti
1 rkl viisimaustetta
1 rkl palmusokeria
2 rkl tomaattipyreetä
1 tlk kokonaisia kuorittuja tomaatteja
6 dl lihalientä
1/2 dl kalakastiketta
*
Lisäksi:
öljyä paistamiseen
*
Tarjoiluun:
thaibasilikaa
korianteria
limettiä lohkoina
vihreää tuoretta chiliä hienonnettuna
patonkia
Valmistusohje
1. Leikkaa naudanliha reiluiksi paloiksi. Luullisen lihan voi lihakauppias leikata valmiiksi. Luista tulee liemeen makua ja täyteläisyyttä.
2. Kuori porkkanat ja perunat, leikkaa reiluiksi paloiksi.
3. Raasta inkivääri, kurkuma (käytä muovihanskoja) ja kuoritut valkosipulinkynnet kulhoon. Kuori salottisipulit. Hienonna chili ja salottisipulit ja lisää kulhoon. 4. Poista sitruunaruohojen varsista kuivat osat ja hakkaa veitsen hamarapuolella varsiin lommoja, jotta maut irtoavat liemeen.
5. Ruskista lihakuutiot muutamassa erässä öljyssä paistinpannulla. Siirrä sivuun odottamaan.
6. Kuumenna padassa öljyä. Lisää sitruunaruohot ja kulhosta inkivääriseos öljyyn pehmenemään, älä ruskista.
7. Lisää pataan mausteet ja sokeri. Paista hetki.
8. Lisää tomaattipyree ja kuullota.
9. Kaada pataan lopuksi lihat, porkkanat, perunat, tomaattitölkki, lihaliemi ja kalakastike. Sekoita.
10. Hauduta kannen alla 110-asteisessa uunissa 5-6 tuntia.
11. Tarjoa padan kanssa yrttejä, chiliä, limettiä ja patonkia, jota dipataan padan liemeen.