viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Vietnamilainen naudanlihapata

31.10.2017 Meri-Tuuli Väntsi + Kuva: Sami Repo

Vietnamilainen naudanlihapata on syksyn lohturuokaa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

45 min + 5 h kypsennykseen

*

1,5 kg naudan rintaa tai lapaa (luullista)

4 porkkanaa

4 keskikokoista perunaa (kiinteää)

5 cm pala inkivääriä

2 cm pala tuoretta kurkumaa

4 valkosipulinkynttä

4 salottisipulia

1 vihreä chili (tuore)

5 sitruunaruohoa

3 tähtianista

2 kanelitankoa

1 laakerinlehti

1 rkl viisimaustetta

1 rkl palmusokeria

2 rkl tomaattipyreetä

1 tlk kokonaisia kuorittuja tomaatteja

6 dl lihalientä

1/2 dl kalakastiketta

*

Lisäksi:

öljyä paistamiseen

*

Tarjoiluun:

thaibasilikaa

korianteria

limettiä lohkoina

vihreää tuoretta chiliä hienonnettuna

patonkia

Valmistusohje

1. Leikkaa naudanliha reiluiksi paloiksi. Luullisen lihan voi lihakauppias leikata valmiiksi. Luista tulee liemeen makua ja täyteläisyyttä.
2. Kuori porkkanat ja perunat, leikkaa reiluiksi paloiksi.
3. Raasta inkivääri, kurkuma (käytä muovihanskoja) ja kuoritut valkosipulinkynnet kulhoon. Kuori salottisipulit. Hienonna chili ja salottisipulit ja lisää kulhoon. 4. Poista sitruunaruohojen varsista kuivat osat ja hakkaa veitsen hamarapuolella varsiin lommoja, jotta maut irtoavat liemeen.
5. Ruskista lihakuutiot muutamassa erässä öljyssä paistinpannulla. Siirrä sivuun odottamaan.
6. Kuumenna padassa öljyä. Lisää sitruunaruohot ja kulhosta inkivääriseos öljyyn pehmenemään, älä ruskista.
7. Lisää pataan mausteet ja sokeri. Paista hetki.
8. Lisää tomaattipyree ja kuullota.
9. Kaada pataan lopuksi lihat, porkkanat, perunat, tomaattitölkki, lihaliemi ja kalakastike. Sekoita.
10. Hauduta kannen alla 110-asteisessa uunissa 5-6 tuntia.
11. Tarjoa padan kanssa yrttejä, chiliä, limettiä ja patonkia, jota dipataan padan liemeen.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä
Pääruoka
Pääruoka

Paistettu entrecôte ja tattikastike

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Gluteeniton Liharuoka

Lue lisää

Italialaiset pastabileet

27.02.2021 Viinilehden toimitus

Olutmäskiä syövät sonnit ja Sonnirokki-festarit – maalaisromantiikkaa Padasjoella

24.11.2020 Teksti ja kuvat Ville Palonen

Täydellisen pippuripihvin salaisuus ja argentiinalainen punaviini

Kaupallinen yhteistyö

16.11.2020 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä