Ainekset
500 g ruohovasikan tai possun sisäfileetä
1 kananmuna
2 rkl vettä
1 dl korppujauhoja
hyvää merisuolaa
valkopippuria myllystä
suolatonta voita paistamiseen
100 g mozzarella-juustoa
Tattikastike
1 kg puhdistamattomia tatteja (mielellään herkkutatteja)
1 sipuli
50 g suolatonta voita
100 g pekonia
2 dl (ruoka)kermaa
2 rkl vehnäjauhoja
1/2 dl persiljaa
Valmistusohje
Poista fileistä kalvot ja leikkaa liha n. 3 cm paksuiksi siivuiksi. Painele lihoja kevyesti kasaan, niin että niistä tulee kauniita noisetteja. Riko muna ja vatkaa rakenne kevyesti rikki. Lisää tilkka vettä. Pyörittele lihan palat munassa ja sen jälkeen korppujauhomassassa, johon on sekoitettu suolaa ja valkopippuria. Paista noisetit kauniisti kuohuvassa voissa (ei kovin kuuma pannu) muutaman minuutin ajan kummaltakin puolelta. Mikäli käytät vasikkaa, paista se kuumemmalla pannulla ja voit jättää sen aavistuksen punertavaksi sisältä. Leikkaa kauniisti ruskettuneiden noisettien päälle mozzarella-juustosta siivut ja gratinoi uunin vastuksen alla kunnes juusto sulaa kauniisti.
Tattikastike
Puhdista tatit. Raavi jalat puhtaiksi ja poista lakkien alta sienimäinen osa. Leikkaa jalkojen ja lakkien huonoimmat osat ja keitä niistä hienonnetun sipulin kanssa sieniliemi n. 20 minuuttia kiehuttamalla. Siivilöi liemi. Leikkaa lakit ja jäljellä olevat jalat ohuiksi siivuiksi ja ruskista voissa kunnes ne saavat rapeutta ja kaunista väriä. Laita jauhot pannulle ja lisää voi. Anna kuohua hetki, mutta varo ruskistumista. Lisää sienilientä niin paljon, että kastike on sopivan paksua. Anna kiehua muutama minuutti, jotta jauho kypsyy. Lisää sienet ja kerma ja hauduta vielä hetkisen. Poista pekonista suurin rasva. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi ja paista pannulla rapeaksi. Annostele noisetit lautasille ja lisää kastike. Ripottele pekonia ja hienonnettua persiljaa päälle. Tarjoile esimerkiksi perunamuusin kera.