viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Varhaisperuna-pekonisalaatti

13.06.2018 Ali Suviala + Kuva: Sami Piskonen + Tyyli: Janic Leino

Grilliruoka tekee kesän. Heittäydy mukaan ja kokeile grillattua varhaisperuna-pekonisalaattia.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, maidoton, munaton

35 min

*

400 g varhaisperunoita keitettyinä

1/2 tl suolaa

ripaus mustapippuria

1–2 rkl rypsiöljyä (kylmäpuristettua)

1 valkosipulinkynsi

50 g saksanpähkinöitä

1/4 tl suolaa

125 g pekoniviipaleita

100 g neulapapuja

salaattia (esim. puna- ja friseesalaattia, rukolaa, pinaattia)

1 pieni punasipuli

*

Saksanpähkinä-vinaigrette:

2 rkl sherryviinietikkaa

1 dl saksanpähkinäöljyä

1/2 dl rypsiöljyä (kylmäpuristettua)

1/2 tl sokeria

1/2 tl suolaa

ripaus mustapippuria

*

Lisäksi:

tuoretta leipää

Valmistusohje

1. Tee vinaigrette. Kaada kulhoon sherryviinietikka ja lisää öljyt ohuena nauhana voimakkaasti vatkaten. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.
2. Valmista salaatti. Halkaise keitetyt perunat pituussuunnassa ja sivele kevyesti öljyllä.
3. Grillaa perunoihin kuumassa grillissä kauniit raidat, siirrä lopuksi epäsuoraan lämpöön lämpenemään hetkeksi.
4. Siirrä perunat kulhoon, ripottele pinnalle suolaa, mustapippuria, öljy ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Peitä astia foliolla tai kannella, siirrä lämpimään maustumaan.
5. Paahda saksanpähkinöihin leivinpaperoidulla uunipellillä 200-asteisessa uunissa hieman väriä. Mausta suolalla ja anna jäähtyä.
6. Paista pekonit grillissä tai paistinpannulla rapeiksi ja nosta tarjoilukulhoon.
7. Keitä neulapapuja muutama minuutti vedessä. Valuta ja jäähdytä.
8. Pese ja kuivaa salaatit. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi.
9. Sekoita tarjoilukulhossa pekonit, perunat, salaatit, saksanpähkinät, punasipulit ja keitetyt neulapavut. Mausta saksanpähkinävinaigretellä, pippurilla sekä tarvittaessa suolalla. Tarjoa tuoreen leivän kera.

Olutsuositus:

De Ranke Saison De Dottignies tai Bryggeri Pils

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Jogurttia, mozzarellaa, tilliä ja chilikurkkuja

time Created with Sketch.
15–30 min
Pikkusyötävä

Pinaatti-fetapiiraat

time Created with Sketch.
1 h 15 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Appelsiinia ja lakritsia

time Created with Sketch.
30 min

Lue lisää

Jean-Frédéric Hugel: ”Viini on aikakapseli”

22.04.2025 Heidi Kleemola + kuva Sami Piskonen

Paljon enemmän kuin viinikaappi

Kaupallinen yhteistyö

22.04.2025 Teksti Viinilehden toimitus + Kuvat Temptech

Kuohuva eleganssi – Viinilehden Vuoden samppanja ja Vuoden kuohuviini on valittu

16.04.2025 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä