Ainekset
10 varhaisperunaa
vettä
1 tl suolaa
2 nippu(puna)sipulia
2 dl sokeriherneitä (riivittyinä)
8 retiisiä
1 fenkoli
1 rkl öljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl kapriksia
1/2 nippua/ruukkua tilliä
*
Kastike:
2 dl ranskankermaa
2 tl dijon-sinappia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl sitruunamehua
1 tl juoksevaa hunajaa
1 tl suolaa
1/2 tl pippuria
1/2 nippua/ruukkua tilliä
Valmistusohje
- Pese ja raaputa perunat puhtaiksi. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
- Leikkaa (puna)sipulit renkaiksi ja silppua varret. Riivi sokeriherneet paloista. Viipaloi retiisit. Silppua tilli.
- Poista fenkolista kanta. Suikaloi fenkoli ja paista suikaleita pari minuuttia öljyssä. Lisää viinietikkaa ja keitä, kunnes se on haihtunut.
- Valuta perunoiden keitinvesi pois. Anna perunoiden jäähtyä hetki. Kuutioi tai viipaloi perunat.
- Sekoita kaikki salaatin kasvikset kulhossa keskenään.
- Valmista kastike ja kääntele se salaattiin. Anna salaatin maustua hetki ennen tarjoamista.
Viinisuositus
Deep Roots Finest Selection Organic Riesling 2022
Alkon tuotenro 1:
16,49 €
0,75 l
Edullinen ostos