viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
pastéis de nata
Yleinen

Pastéis de Nata, portugalilaiset vaniljaleivokset

13.02.2018 Kira Weckman + kuva Sami Piskonen + viinisuositus Antti Rinta-Huumo

Portviini on Portugalin ylpeys ja sen kanssa maistuvat portugalilaiset vaniljaleivokset.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

Noin 16 leivosta

1 h

*

4 dl täysmaitoa

1 vaniljatanko

1 kanelitanko

3 dl (250 g) sokeria

1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

4 keltuaista

1 muna voiteluun

1 sitruuna

1 pkt (500 g) lehti- tai voitaikinaa

*

Lisäksi:

16 pientä alumiinista piirasvuokaa tai muffinipelti

Valmistusohje

1. Kaada maito kattilaan, lisää kanelitanko. Halkaise vaniljatanko ja raaputa vaniljatangon siemenet maidon sekaan. Lisää myös tangon puolikkaat maitoon. Lämmitä seos kuumaksi, mutta älä keitä.
2. Sekoita keskenään sokeri, jauhot ja suola.
3. Lisää kuivat aineet vähitellen maidon joukkoon koko ajan sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes seos on tasaista.
4. Lisää keltuaiset ja muna täytteeseen.
5. Mausta täyte yhden sitruunan mehulla.
6. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
7. Kauli lehtitaikinalevy hiukan ohuemmaksi. Leikkaa taikinasta pyöreitä kiekkoja juomalasia muottina käyttäen ja painele taikinapalat vuokiin.
8. Kaada täytettä vuokiin taikinan reunoille asti.
9. Paista leivoksia uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes täyte on jähmettynyt ja pintaan on tullut väriä. Tarjoile pastéis de nata portviinin kera.

Viinisuositus

Krohn Lágrima Fine White Port

Alkon tuotenro 1:

Väkevä viini Portugali
21,98 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Tomaattikompotti ja juustot

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Pikkusyötävä

Pensasmustikka-burratasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Brunssi
Jälkiruoka

Marmorikakku

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Leivonnainen

Lue lisää

Chilen viinien haasteellinen vuosikerta 2025

02.05.2025 Teksti ja kuvat Ilkka Sirén

Jean-Frédéric Hugel: ”Viini on aikakapseli”

22.04.2025 Heidi Kleemola + kuva Sami Piskonen

Paljon enemmän kuin viinikaappi

Kaupallinen yhteistyö

22.04.2025 Teksti Viinilehden toimitus + Kuvat Temptech

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä