Ainekset
Noin 16 leivosta
1 h
*
4 dl täysmaitoa
1 vaniljatanko
1 kanelitanko
3 dl (250 g) sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
4 keltuaista
1 muna voiteluun
1 sitruuna
1 pkt (500 g) lehti- tai voitaikinaa
*
Lisäksi:
16 pientä alumiinista piirasvuokaa tai muffinipelti
Valmistusohje
1. Kaada maito kattilaan, lisää kanelitanko. Halkaise vaniljatanko ja raaputa vaniljatangon siemenet maidon sekaan. Lisää myös tangon puolikkaat maitoon. Lämmitä seos kuumaksi, mutta älä keitä.
2. Sekoita keskenään sokeri, jauhot ja suola.
3. Lisää kuivat aineet vähitellen maidon joukkoon koko ajan sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes seos on tasaista.
4. Lisää keltuaiset ja muna täytteeseen.
5. Mausta täyte yhden sitruunan mehulla.
6. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
7. Kauli lehtitaikinalevy hiukan ohuemmaksi. Leikkaa taikinasta pyöreitä kiekkoja juomalasia muottina käyttäen ja painele taikinapalat vuokiin.
8. Kaada täytettä vuokiin taikinan reunoille asti.
9. Paista leivoksia uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes täyte on jähmettynyt ja pintaan on tullut väriä. Tarjoile pastéis de nata portviinin kera.