viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
pastéis de nata
Yleinen

Pastéis de Nata, portugalilaiset vaniljaleivokset

13.02.2018 Kira Weckman + kuva Sami Piskonen + viinisuositus Antti Rinta-Huumo

Portviini on Portugalin ylpeys ja sen kanssa maistuvat portugalilaiset vaniljaleivokset.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

Noin 16 leivosta

1 h

*

4 dl täysmaitoa

1 vaniljatanko

1 kanelitanko

3 dl (250 g) sokeria

1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

4 keltuaista

1 muna voiteluun

1 sitruuna

1 pkt (500 g) lehti- tai voitaikinaa

*

Lisäksi:

16 pientä alumiinista piirasvuokaa tai muffinipelti

Valmistusohje

1. Kaada maito kattilaan, lisää kanelitanko. Halkaise vaniljatanko ja raaputa vaniljatangon siemenet maidon sekaan. Lisää myös tangon puolikkaat maitoon. Lämmitä seos kuumaksi, mutta älä keitä.
2. Sekoita keskenään sokeri, jauhot ja suola.
3. Lisää kuivat aineet vähitellen maidon joukkoon koko ajan sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes seos on tasaista.
4. Lisää keltuaiset ja muna täytteeseen.
5. Mausta täyte yhden sitruunan mehulla.
6. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
7. Kauli lehtitaikinalevy hiukan ohuemmaksi. Leikkaa taikinasta pyöreitä kiekkoja juomalasia muottina käyttäen ja painele taikinapalat vuokiin.
8. Kaada täytettä vuokiin taikinan reunoille asti.
9. Paista leivoksia uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes täyte on jähmettynyt ja pintaan on tullut väriä. Tarjoile pastéis de nata portviinin kera.

Viinisuositus

Krohn Lágrima Fine White Port

Alkon tuotenro 1:

Väkevä viini Portugali
21,58 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi
Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Carmelo Peña Santana – Kanariansaarten viinit uuden aallon kärjessä

21.02.2025 Teksti ja kuvat Samuli Pasanen

Kysyimme guruilta: juomapari lapsuuden lempiruoalle

11.02.2025 Wenla Wallin + kuvat Satu Salmitie ja haastateltavat

Viinilehden toimituksen suosikkiroseet

10.02.2025 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä