Ainekset
150 g valkosuklaata
1 appelsiinin mehu
1 keltuainen
1 rkl sokeria
1 liivatelehti
3 dl kermaa
Aprikoosikeitto
3 dl aprikooseja
1 l vettä
0,5 dl sokeria
1 kanelitanko
0,5 dl vettä
3 rkl sokeria
Valmistusohje
Sulata suklaa vesihauteessa juoksevaksi. Kypsennä appelsiinin mehu, sokeri ja keltuainen kattilassa miedolla liedellä kuohkeaksi koko ajan vispaten. Nosta kattila liedeltä. Lisää liotettu, vedestä puristettu liivatelehti ja valkosuklaa ja sekoita tasaiseksi. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi ja lisää kädenlämpöiseen suklaaseokseen. Nosta kulho jääkaappiin ja anna hyytyä 4–5 tuntia. Ennen tarjoilua vaahdota mousse ja lusikoi aprikoosikeiton päälle.
Aprikoosikeitto
Laita aprikoosit, vesi ja kanelitanko kattilaan. Anna liota pari tuntia. Kuumenna aineksien kiehua noin 10 minuuttia. Poista kanelitanko. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan. Kaada perunajauhoseos juoksevana nauhana keittoon koko ajan sekoittaen. Kuumenna keitto kiehumispisteeseen. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä. Tarjoile valkosuklaamoussen kanssa.