viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Valkosuklaa-sitruunamuffinssit ja vaniljakastiketta

26.06.2012 Antti Vahtera

Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori. Sulata vesihauteessa 100 g suklaata ja lisää puolet sitruunan kuoriraasteesta. Vaahdota voi ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Kaada suklaa ohuena nauhana munavaahtoon ja sekoita varovasti tasaiseksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi seos suklaavaahtoon. Sekoita joukkoon munat yksitellen. Lusikoi taikina muffinivuokiin tai voideltuihin korkeisiin rengasmuotteihin. Laista vuokiin palat suklaata. Sulanut […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

150 g valkosuklaata

1 kpl sitruuna

100 g voita

80 g sokeria

70 g vehnäjauhoa

0,5 tl leivinjauhetta

2 kpl kananmunaa

Vaniljakastike

1 kpl keltuainen

1 dl maitoa

1 vaniljatanko

1 rkl sokeria

Valmistusohje

Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori. Sulata vesihauteessa 100 g suklaata ja lisää puolet sitruunan kuoriraasteesta. Vaahdota voi ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Kaada suklaa ohuena nauhana munavaahtoon ja sekoita varovasti tasaiseksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi seos suklaavaahtoon. Sekoita joukkoon munat yksitellen.

Lusikoi taikina muffinivuokiin tai voideltuihin korkeisiin rengasmuotteihin. Laista vuokiin palat suklaata. Sulanut suklaa valuu valmiista muffineista herkullisesti lautaselle. Paista 200 asteessa noin 8–10 minuuttia. Anna muffinien levähtää hetki ennen vuokien tai muottien poistamista. Näin ne irtoavat paremmin. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa. Ripottele lautasille loput raastetusta sitruunankuoresta ja asettele sinne tänne suklaapaloja.

Vaniljakastike

Sekoita kaikki ainekset kylminä keskenään kattilassa. Kuumenna hiljalleen koko ajan sekoittaen. Kun kastike on saostunut (84 astetta) ota kattila liedeltä ja jatka sekoittamista vielä hetki. Näin kastikkeesta tulee samettisen tasaista. Nosta vaniljatanko pois, huuhtele se vedellä ja kuivaa. Näin voit käyttää sitä seuraavalla kerralla uudelleen.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Kysyimme guruilta: ravintola elämyksenä

31.10.2024 Teksti Heidi Kleemola Kuvat Santeri Stenvall ja Kreetta Järvenpää

Alkon tilausvalikoima: isänpäiväviinit

29.10.2024 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Viini & Ruoka 2024 – Viinilehden toimituksen messutärpit

16.10.2024 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä