viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Valkosuklaa-sitruunamuffinssit ja vaniljakastiketta

26.06.2012 Antti Vahtera

Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori. Sulata vesihauteessa 100 g suklaata ja lisää puolet sitruunan kuoriraasteesta. Vaahdota voi ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Kaada suklaa ohuena nauhana munavaahtoon ja sekoita varovasti tasaiseksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi seos suklaavaahtoon. Sekoita joukkoon munat yksitellen. Lusikoi taikina muffinivuokiin tai voideltuihin korkeisiin rengasmuotteihin. Laista vuokiin palat suklaata. Sulanut […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

150 g valkosuklaata

1 kpl sitruuna

100 g voita

80 g sokeria

70 g vehnäjauhoa

0,5 tl leivinjauhetta

2 kpl kananmunaa

Vaniljakastike

1 kpl keltuainen

1 dl maitoa

1 vaniljatanko

1 rkl sokeria

Valmistusohje

Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori. Sulata vesihauteessa 100 g suklaata ja lisää puolet sitruunan kuoriraasteesta. Vaahdota voi ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Kaada suklaa ohuena nauhana munavaahtoon ja sekoita varovasti tasaiseksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi seos suklaavaahtoon. Sekoita joukkoon munat yksitellen.

Lusikoi taikina muffinivuokiin tai voideltuihin korkeisiin rengasmuotteihin. Laista vuokiin palat suklaata. Sulanut suklaa valuu valmiista muffineista herkullisesti lautaselle. Paista 200 asteessa noin 8–10 minuuttia. Anna muffinien levähtää hetki ennen vuokien tai muottien poistamista. Näin ne irtoavat paremmin. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa. Ripottele lautasille loput raastetusta sitruunankuoresta ja asettele sinne tänne suklaapaloja.

Vaniljakastike

Sekoita kaikki ainekset kylminä keskenään kattilassa. Kuumenna hiljalleen koko ajan sekoittaen. Kun kastike on saostunut (84 astetta) ota kattila liedeltä ja jatka sekoittamista vielä hetki. Näin kastikkeesta tulee samettisen tasaista. Nosta vaniljatanko pois, huuhtele se vedellä ja kuivaa. Näin voit käyttää sitä seuraavalla kerralla uudelleen.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Pasta alla Norma

time Created with Sketch.
1 h
Pasta
Salaatti

Nizzansalaatti eli salade niçoise

time Created with Sketch.
1 h
Salaatti
Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi

Lue lisää

Juusto ❤️ viini

13.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Vilpillistä viiniä – Maistaisitko väärennetyn viinin?

12.03.2025 Teksti Tommi Hannula + kuvitus Aunis Ahola

3 x tartarviini

12.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä