Ainekset
150 g valkosuklaata
1 kpl sitruuna
100 g voita
80 g sokeria
70 g vehnäjauhoa
0,5 tl leivinjauhetta
2 kpl kananmunaa
Vaniljakastike
1 kpl keltuainen
1 dl maitoa
1 vaniljatanko
1 rkl sokeria
Valmistusohje
Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori. Sulata vesihauteessa 100 g suklaata ja lisää puolet sitruunan kuoriraasteesta. Vaahdota voi ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Kaada suklaa ohuena nauhana munavaahtoon ja sekoita varovasti tasaiseksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi seos suklaavaahtoon. Sekoita joukkoon munat yksitellen.
Lusikoi taikina muffinivuokiin tai voideltuihin korkeisiin rengasmuotteihin. Laista vuokiin palat suklaata. Sulanut suklaa valuu valmiista muffineista herkullisesti lautaselle. Paista 200 asteessa noin 8–10 minuuttia. Anna muffinien levähtää hetki ennen vuokien tai muottien poistamista. Näin ne irtoavat paremmin. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa. Ripottele lautasille loput raastetusta sitruunankuoresta ja asettele sinne tänne suklaapaloja.
Vaniljakastike
Sekoita kaikki ainekset kylminä keskenään kattilassa. Kuumenna hiljalleen koko ajan sekoittaen. Kun kastike on saostunut (84 astetta) ota kattila liedeltä ja jatka sekoittamista vielä hetki. Näin kastikkeesta tulee samettisen tasaista. Nosta vaniljatanko pois, huuhtele se vedellä ja kuivaa. Näin voit käyttää sitä seuraavalla kerralla uudelleen.