Madekeitto

Välimerellinen bourride-madekeitto

Made on loistava soppakala ja sopii myös eteläranskalaiseen kalakeittoon. Timjamilla ja sahramilla maustettu bourride tarjotaan aiolin ja rapeakuorisen leivän kanssa.

1 h
servings 4 annosta

05.02.2021 Taina Salovaara + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1 nyljetty made tai 2 madefileetä

1 tl hienoa merisuolaa

1 fenkoli

2 salottisipulia

3 valkosipulinkynttä

2 sellerinvartta

2–3 tomaattia

1 sitruuna, kuori raastettuna

3 rkl oliiviöljyä

1/2 ruukkua timjamia

1 laakerinlehti

3 dl valkoviiniä

4 perunaa

1 l vahvaa kalalientä

pari hyppysellistä sahramia

suolaa

pippuria

*

Lisäksi:

1 dl ranskankermaa

1 dl majoneesia

2 rkl sitruunamehua

3 valkosipulinkynttä

rapeakuorista leipää

Valmistusohje

1. Leikkaa made tai madefileet paloiksi. Mausta palat suolalla.
2. Hienonna fenkoli, sipulit, valkosipulinkynnet ja sellerinvarret. Paloittele tomaatit. Raasta sitruunasta kuori.
3. Kuullota kasviksia oliiviöljyssä kasarissa tai kattilassa 3–5 minuuttia. Lisää timjamin oksat, laakerinlehti ja valkoviini. Hauduta hiljalleen 15 minuuttia. Painele liemi siivilän läpi talteen.
4. Kuori ja kuutioi perunat. Keitä perunat kypsiksi kalaliemessä. Mausta kalaliemi sahramilla. Lisää sekaan keittämäsi kasvisliemi sekä madepalat. Hauduta keittoa hiljalleen noin 10 minuuttia. Mausta madekeitto suolalla ja pippurilla.
5. Sekoita ranskankerma majoneesiin. Mausta sitruunamehulla ja kuorituilla, murskatuilla valkosipulinkynsillä.

 

Viinisuositus

Pinkkiä:

Valkoista:

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla