Ainekset
1 nyljetty made tai 2 madefileetä
1 tl hienoa merisuolaa
1 fenkoli
2 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
2 sellerinvartta
2–3 tomaattia
1 sitruuna, kuori raastettuna
3 rkl oliiviöljyä
1/2 ruukkua timjamia
1 laakerinlehti
3 dl valkoviiniä
4 perunaa
1 l vahvaa kalalientä
pari hyppysellistä sahramia
suolaa
pippuria
*
Lisäksi:
1 dl ranskankermaa
1 dl majoneesia
2 rkl sitruunamehua
3 valkosipulinkynttä
rapeakuorista leipää
Valmistusohje
1. Leikkaa made tai madefileet paloiksi. Mausta palat suolalla.
2. Hienonna fenkoli, sipulit, valkosipulinkynnet ja sellerinvarret. Paloittele tomaatit. Raasta sitruunasta kuori.
3. Kuullota kasviksia oliiviöljyssä kasarissa tai kattilassa 3–5 minuuttia. Lisää timjamin oksat, laakerinlehti ja valkoviini. Hauduta hiljalleen 15 minuuttia. Painele liemi siivilän läpi talteen.
4. Kuori ja kuutioi perunat. Keitä perunat kypsiksi kalaliemessä. Mausta kalaliemi sahramilla. Lisää sekaan keittämäsi kasvisliemi sekä madepalat. Hauduta keittoa hiljalleen noin 10 minuuttia. Mausta madekeitto suolalla ja pippurilla.
5. Sekoita ranskankerma majoneesiin. Mausta sitruunamehulla ja kuorituilla, murskatuilla valkosipulinkynsillä.