viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Madekeitto
Reseptit

Välimerellinen bourride-madekeitto

05.02.2021 Taina Salovaara + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Laura Riihelä

time Created with Sketch.
1 h
servings Created with Sketch.
4 annosta

Made on loistava soppakala ja sopii myös eteläranskalaiseen kalakeittoon. Timjamilla ja sahramilla maustettu bourride tarjotaan aiolin ja rapeakuorisen leivän kanssa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 nyljetty made tai 2 madefileetä

1 tl hienoa merisuolaa

1 fenkoli

2 salottisipulia

3 valkosipulinkynttä

2 sellerinvartta

2–3 tomaattia

1 sitruuna, kuori raastettuna

3 rkl oliiviöljyä

1/2 ruukkua timjamia

1 laakerinlehti

3 dl valkoviiniä

4 perunaa

1 l vahvaa kalalientä

pari hyppysellistä sahramia

suolaa

pippuria

*

Lisäksi:

1 dl ranskankermaa

1 dl majoneesia

2 rkl sitruunamehua

3 valkosipulinkynttä

rapeakuorista leipää

Valmistusohje

1. Leikkaa made tai madefileet paloiksi. Mausta palat suolalla.
2. Hienonna fenkoli, sipulit, valkosipulinkynnet ja sellerinvarret. Paloittele tomaatit. Raasta sitruunasta kuori.
3. Kuullota kasviksia oliiviöljyssä kasarissa tai kattilassa 3–5 minuuttia. Lisää timjamin oksat, laakerinlehti ja valkoviini. Hauduta hiljalleen 15 minuuttia. Painele liemi siivilän läpi talteen.
4. Kuori ja kuutioi perunat. Keitä perunat kypsiksi kalaliemessä. Mausta kalaliemi sahramilla. Lisää sekaan keittämäsi kasvisliemi sekä madepalat. Hauduta keittoa hiljalleen noin 10 minuuttia. Mausta madekeitto suolalla ja pippurilla.
5. Sekoita ranskankerma majoneesiin. Mausta sitruunamehulla ja kuorituilla, murskatuilla valkosipulinkynsillä.

 

Viinisuositus

Pinkkiä:

Valkoista:

Gentil 'Hugel' 2019

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Alsace
13,99 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Haudutettu uunikala

time Created with Sketch.
1 h
Kalaruoka
Pääruoka

Maissikeitto & zhug

time Created with Sketch.
60 min
Keitto
Pääruoka

Gulassi

time Created with Sketch.
haudutus 2-3 h valmistus 45 min
Keitto

Lue lisää

Kesäkeittiön kalaviinit x 5

04.07.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Kalojen kaverit – 6 x paras kalaviini

21.06.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Tyyliä ja makuja joulupöytään! Alsacen viiden tähden rieslingit ja suussa sulava jääkellarin lohi

Kaupallinen yhteistyö

13.12.2021 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä