Uunilihapullat

Muhkeat uunilihapullat kypsyvät uunissa tomaattikastikkeessa hautuen.

45 min
servings 4 annosta

13.03.2019 Sanna Kekäläinen + Kuva Sami Repo + Viinit Antti Rinta-Huumo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

45 min + 20 min kypsennykseen

munaton

*

3/4 dl pankojauhoja

1 dl kuohu- tai ruokakermaa

2 valkosipulinkynttä

500 g nauta-sikajauhelihaa

1 d oreganoa hienonnettuna

1 tl suolaa

mustapippuria myllystä

1 dl raastettua parmesaania

*

Paistamiseen:

2-3 rkl voi-öljyseosta

*

Kastike:

400 g tomaattimurskaa

2 rkl oliiviöljyä

1 tl sormisuolaa

1/2 tl sokeria

mustapippuria myllystä

Valmistusohje

1. Mittaa pankojauhot ja kerma kulhoon. Sekoita ja anna turvota noin 5 minuuttia.
2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kypsennä se halutessasi pannulla öljytilkassa.
3. Laita valkosipuli, jauheliha, yrtit, suola, pippuri ja juusto kulhoon. Sekoita tasaiseksi. Pyörittele tasakokoisia lihapullia.
4. Paista pulliin kaunis väri paistinpannulla voi-öljyseoksessa. Laita pullat uunivuokaan.
5. Valmista kastike. Sekoita tomaattimurskaan öljy ja mausteet. Kaada pastakastike vuokaan lihapullien päälle.
6. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Paistoaika riippuu pullien koosta. Kääntele pullia muutaman kerran paistamisen aikana.
7. Viimeistele basilikalla ja parmesaaniraasteella. Tarjoa keitetyn pastan kanssa. Kokeile myös artisokka-pinaattisalaattia uunilihapullien kanssa.

Vinkki: Oikaise ja käytä kastikkeeksi kaupan valmista tomaattipastakastiketta.

Punaviinisuositus

Valkoviinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla