Uunikala

Uunikala ja kasvispaistos loirelaisittain

Tämä uunikala on valmistettu Loiren tapaan ja tarjoillaan hurmaavan kasvispaistoksen kanssa.

1 h
servings 4-6 annosta

14.09.2022 Teresa Välimäki + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

1–2 (n. 1 200 g) kokonaista kuhaa

oliiviöljyä

suolaa

valkopippuria

1 ruukku viinisuolaheinää

1 dl valkoviiniä

3 rkl voita

*

Kasvispaistos:

2 rkl voita

2 rkl oliiviöljyä

2 hienonnettua sipulia

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

2 fenkolia

10 retiisiä

1 kesäkurpitsa

suolaa

mustapippuria

Valmistusohje

1. Pyyhi kuha talouspaperilla kuivaksi ja tee kylkiin viillot terävällä veitsellä.
2. Nosta kala uunivuokaan ja lorauta pintaan hieman oliiviöljyä. Mausta kalan kyljet ja vatsa huolellisesti suolalla ja valkopippurilla. Täytä kala viinisuolaheinällä. Lorauta vuokaan valkoviini ja lisää joukkoon voi nokareina.
3. Paista kalaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarkista kalan kypsyys ja jatka tarvittaessa paistamista. Valele kalaa vuokaan syntyvällä viini-voiseoksella kerran kypsentämisen aikana.
4. Leikkaa kaikki vihannekset sormenpään kokoisiksi paloiksi.
5. Kuumenna voi-öljyseos pannulla. Paista kasviksia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä mutta ovat edelleen napakoita: lisää pannulle ensin sipulit, sitten fenkoli, lopuksi retiisi ja kesäkurpitsa. Mausta kasvispaistos suolalla ja pippurilla.
6. Tarjoile uunikala kasvispaistoksen kanssa.

Viinisuositus

Chateau de Plaisance L’Anjou Blanc 2021
Ranska, Alko 954085, 27,95 €

Chenin Blanc

Viinin omenaisuus, sitruksisuus, yrttisyys ja mineraalisuus sointuvat annoksen puhdaspiirteisiin vivahteisiin ja tuovat kokonaisuuteen syvempää makumaailmaa. Raikkaan eloisa viini on voimakkuudeltaan herkullisessa tasapainossa kala-annoksen kanssa. Puhdaspiirteisen herkkä kokonaisuus.

 

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla