Reseptit

Upea karpalo-kinuski-mascarponekakku

20.12.2021 Teresa Välimäki + kuva Laura Riihelä

servings Created with Sketch.
10-12 annosta

Karpalo-kinuski-mascarponekakku on täydellinen kakku talvikauden juhlahetkiin. Rosmariininoksat ovat aavistuksen jouluinen koriste, jonka tuoksu huumaa!

Ainekset

6 munaa

2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl kanelia

1/2 tl kardemummaa

2 tl sitruunan kuorta raastettuna

hyppysellinen suolaa

*

Karpalotäyte:

400 g pakastekarpaloita

2 dl sokeria

1 vaniljatanko

2 tähtianista

tilkka vettä

*

Mascarponetäyte ja kuorrute:

4 dl vispikermaa

0,5-1 dl tomusokeria

2 rkl rommia

500 g mascarpone-juustoa

*

Lisäksi:

1 prk (397 g) karamellisoitua, kondensoitua maitoa (esim. Dovgan)

2 pientä kakkuvuokaa (halkaisija 18–20 cm)

*

Koristeluun:

tuoretta rosmariinia

pakastekarpaloita

tomusokeria

joulukoristeita

Valmistusohje

1. Vuoraa kaksi pientä kakkuvuokaa leivinpaperilla.
2. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot siivilän kautta muna-sokerivaahtoon, kääntele nuolijalla tai pallovatkaimella tasaiseksi kakkutaikinaksi.
4. Kaada taikina kakkuvuokiin ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Jäähdytä kakkupohjat.
5. Mittaa karpalotäytteen ainekset kattilaan ja kiehauta.
6. Keitä noin 30 minuuttia ja jäähdytä jääkaapissa. Poista vaniljatanko ja tähtianikset.
7. Tee mascarponetäyte. Vaahdota vispikerma. Mausta sokerilla ja rommilla. Kääntele varovasti kermavaahdon joukkoon mascarpone.
8. Kokoa kakku. Leikkaa molemmat kakkupohjat kahteen osaan. Nosta yksi kakkupohja vadille ja levitä pinnalle ¼ karamellisoidusta kondensoidusta maidosta. Lisää päälle karpalohilloa ja lopuksi mascarponeseosta. Nosta päälle toinen kakkupohja.
9. Tee kaksi seuraavaa kerrosta samaan tapaan. Laita mascarponeseosta maltillisesti mutta käytä kaikki karpalotäytteestä kakun sisään.
10. Nosta lopuksi viimeinen kakkupohja täytteiden päälle, levitä sen pintaan loput karamellisoidusta kondensoidusta maidosta. Kuorruta kakku lopulla mascarponeseoksella.
11. Koristele mascarponekakku rosmariininoksilla, pakastekarpaloilla, tomusokerilla ja halutessasi joulukoristeilla.

Borgo Maragliano La Caliera Moscato d’Asti 2019

Alkon tuotenro: 557844

Valkoviini Italia
8,79 €
0.375 l
Artboard Created with Sketch.
zero-points Created with Sketch. 0
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Jälkiruoka

Jogurttizuccotto ja amarettosiirappi

time Created with Sketch.
5 h
Leivonnainen
Jälkiruoka

Punajuuribrownie

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Leivonnainen
Jälkiruoka

Lue lisää

Maa-artisokka yllättää – katso vinkit viinin valintaan

28.10.2020 Taina Salovaara + Kuvat Laura Riihelä