viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Tuunattu hernekeitto

14.02.2017 Elisa Johansson Kuva: Sami Piskonen

time Created with Sketch.
20 min
servings Created with Sketch.
4–5 annosta

Hernekeitto tölkistä? Tölkkihernekeitto, siitä saa nopeasti salonkikelpoisen herkun pienellä tuunaamisella.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2 tlk (á 425 g) (kasvis)hernekeittoa

3-4 dl vettä

1 prk (120 g) smetanaa

1-2 rkl dijonsinappia

5 viipaletta patonkia

2 valkosipulinkynttä

2 rkl oliiviöljyä

1/2 ruukkua lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Kuumenna hernekeitto kattilassa yhdessä veden kanssa pakkauksen ohjeen mukaan. Anna kiehua 5–10 minuuttia.

2. Mausta smetana sinapilla keiton kiehuessa. Kuori ja hienonna valkosipulit.

3. Kuumenna öljyä pannulla ja lisää valkosipulit. Murustele sekaan leipäpalat ja paista, kunnes murut ovat rapeita ja saavat hieman väriä. Hienonna lehtipersiljan lehdet.

4. Soseuta hernekeitto sauvasekoittimella.

5. Jaa hernekeitto tarjoiluastioihin. Levitä pinnalle dijon-smetanaa, ripottele leipämuruja ja koristele runsaalla määrällä lehtipersiljaa. Tölkkihernekeitto on saanut uuden maun ja ilmeen.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Maissikeitto & zhug

time Created with Sketch.
60 min
Keitto
Pääruoka

Gulassi

time Created with Sketch.
haudutus 2-3 h valmistus 45 min
Keitto
Alkuruoka

Peruna-inkiväärikeitto ja yrttiöljy

time Created with Sketch.
50 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Nyt syödään soppaa! 5 x keittoviini erilaisille keitoille

22.02.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Sienisadon suosikkiviinit

14.09.2020 Viinilehden toimitus

Samuli Pasanen: Ramen-junan kyydissä

18.05.2020 Samuli Pasanen + kuva Sami Piskonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä