Ainekset
2 tlk (á 425 g) (kasvis)hernekeittoa
3-4 dl vettä
1 prk (120 g) smetanaa
1-2 rkl dijonsinappia
5 viipaletta patonkia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1/2 ruukkua lehtipersiljaa
Valmistusohje
1. Kuumenna hernekeitto kattilassa yhdessä veden kanssa pakkauksen ohjeen mukaan. Anna kiehua 5–10 minuuttia.
2. Mausta smetana sinapilla keiton kiehuessa. Kuori ja hienonna valkosipulit.
3. Kuumenna öljyä pannulla ja lisää valkosipulit. Murustele sekaan leipäpalat ja paista, kunnes murut ovat rapeita ja saavat hieman väriä. Hienonna lehtipersiljan lehdet.
4. Soseuta hernekeitto sauvasekoittimella.
5. Jaa hernekeitto tarjoiluastioihin. Levitä pinnalle dijon-smetanaa, ripottele leipämuruja ja koristele runsaalla määrällä lehtipersiljaa. Tölkkihernekeitto on saanut uuden maun ja ilmeen.