Ainekset
150 g tuoretta tonnikalan fileetä henkeä kohti
1 dl murskattua musta- ja valkopippuria
suolaa
1 rkl voita
2 dl kermaa
100 g siitakesieniä
1 dl vahvaa vasikanlientä
*
Sieni-perunapaistos:
6–8 Rosamunda uuniperunaa
100 g siitakesieniä tai tuoreita kantarelleja
100 - 150 g voita
valko- ja mustapippuria
suolaa
Valmistusohje
1. Leikkaa tonnikalafilee pihveiksi. Pyörittele tonnikalapihvit pippuriseoksessa ja mausta suolalla.
2. Paista pihvit kevyesti voissa paistinpannulla. Lisää pannulle pilkotut sienet ja paista hetki.
3. Lisää vasikanliemi, kermaa ja anna kastikkeen kiehahtaa, kuitenkin niin että pihvit jäävät punertavaksi sisältä.
Nosta pihvit pois pannulta ja keitä kastiketta hetki kasaan. Tarjoile tonnikalapihvi sieni-perunapaistoksen kanssa.
Sieni-perunapaistos
1. Pese perunat ja nosta uunipellille. Kypsennä 180 asteisessa uunissa kypsiksi.
2. Halkaise perunat pituussuuntaan ja kaavi lusikalla sisus kulhoon.
3. Lisää viipaloidut ja kevyesti paistetut sienet, voi ja mausteet. Sekoita kuohkean tasaiseksi kattilassa varovasti kuumentaen.