tomaattipiirakka dijonilla

Ranskalainen tomaatti-dijonpiirakka

Istu alas ranskalaisbistron pöytään, nauti auringosta, hemmottele itseäsi roseeviinillä ja herkuttele tomaattipiiraalla.

1 h 5 min
servings 8-10 palaa annosta

06.05.2021 Ruoka Henri Alén + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Tyyli Juuli Hakkarainen + Kuvat Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

3 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

125 g voita huoneenlämpöisenä

1 tl suolaa

2 rkl kylmää vettä

*

Täyte:

3 pihvitomaattia

1 sipuli

½ tl suolaa

2 dl gruyere-juustoa raastettuna

1 rkl karkeaa dijonsinappia (kokojyvä)

1 rkl oliiviöljyä

ripaus mustapippuria

ripaus oreganoa

Valmistusohje

1.Valmista piirakkataikina. Nypi jauhot ja voi sekaisin.
2. Lisää mukaan suola ja lopuksi vesi. Vaivaa, kunnes taikina on tasaista.
3. Painele taikina piirasvuokaan (halkaisija 24 cm). Nosta piirakkavuoka jääkaappiin 20 minuutiksi.
4. Viipaloi täytteen tomaatit. Kuori ja viipaloi sipuli. Suolaa sipulit ja tomaatit kevyesti. Tämä poistaa niistä hieman nestettä ja pohja ei pääse vetymään.
5. Ota piirakkavuoka jääkaapista ja levitä sinappi pohjan päälle. Ripottele juusto sinapin päälle. Asettele tomaatti- ja sipuliviipaleet limittäin vuokaan. Pirskottele päälle oliiviöljyä päälle.
6. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia. Ripottele päälle lopuksi oreganoa ja mustapippuria.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla