viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Tiramisu

26.06.2012 Antti Vahtera

Voit tehdä tiramisun isompaan laakeaan vuokaan tai annosastioihin. Tekemisen tekniikka on sama riippumatta. Asettele keksit astian pohjalle vieri viereen. Kostuta keksit hyvin kosteaksi vahvalla italialaistyyppisellä jäähtyneellä kahvilla, jonka olet maustanut sokerilla ja osalla alkoholia. Sekoita juusto, keltuaiset, sitruunankuoren raaste, sokerit ja loppu alkoholi massaksi. Lisää vielä pieni loraus kahvia. Maista ja lisää makusi mukaan sokeria, […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

Savoyardi-keksejä

3 dl vahvaa kahvia (myös esim Nescafe pikakahvi sopii)

250 g Mascarpone -juustoa

2 kpl munankeltuaisia

raastettua sitruunankuorta

1 rkl sokeria

vaniljasokeria

4 cl likööriä (esim. appelsiini, sambuca)

kaakaojauhetta

Valmistusohje

Voit tehdä tiramisun isompaan laakeaan vuokaan tai annosastioihin. Tekemisen tekniikka on sama riippumatta.

Asettele keksit astian pohjalle vieri viereen. Kostuta keksit hyvin kosteaksi vahvalla italialaistyyppisellä jäähtyneellä kahvilla, jonka olet maustanut sokerilla ja osalla alkoholia.

Sekoita juusto, keltuaiset, sitruunankuoren raaste, sokerit ja loppu alkoholi massaksi. Lisää vielä pieni loraus kahvia. Maista ja lisää makusi mukaan sokeria, alkoholia tai kahvia. Juustovaahdon pitää olla samettisen kuohkeaa.

Levitä seos astiaan/astioihin keksien päälle ja jäähdytä ainakin pari tuntia. Voit tehdä tiramisun myös edellisenä päivänä. Kostutusnesteen määrät voi tällöin jättää vähän pienemmiksi.

Siivilöi kaakaojauhetta pinnalle ennen tarjoilua. Käytä kunnon kaakaota, esim. Bensdorp –kaakaota.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Tomaattikompotti ja juustot

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Pikkusyötävä

Pensasmustikka-burratasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Brunssi
Jälkiruoka

Marmorikakku

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Leivonnainen

Lue lisää

Äitienpäivän kimppuun – 4 x rosee ja kukka

06.05.2025 Viinilehden toimitus

Chilen viinien haasteellinen vuosikerta 2025

02.05.2025 Teksti ja kuvat Ilkka Sirén

Jean-Frédéric Hugel: ”Viini on aikakapseli”

22.04.2025 Heidi Kleemola + kuva Sami Piskonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä