Ainekset
6–8 isoa tomaattia
1 dl couscousia
1 dl vettä (kylmänä)
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä
2 tl hunajaa
3 rkl sitruunamehua
1 pieni kesäkurpitsa (napakka)
2 valkosipulinkynttä
2 salottisipulia
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl voita
1 dl oreganoa, minttua ja lehtipersiljaa hienonnettuna
1 dl paahdettuja leipämuruja
*
Lisäksi:
1–1,5 kg raakamakkaroita
dijon-sinappia
Valmistusohje
1. Leikkaa tomaateista hattu pois ja koverra sisus lusikalla ontoksi.
2. Kaada couscousryynit kulhoon ja lisää kylmä vesi, suola, pippuri, oliiviöljy, hunaja sekä sitruunamehu. Sekoita ja peitä kulho kelmulla. Anna turvota noin 15 minuuttia.
3. Kuutioi kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna sipulit.
4. Kuumenna öljy ja voi paistinpannulla. Paista kesäkurpitsakuutioihin väriä ja lisää hienonnetut sipulit. Kuullota sipulit pehmeiksi.
5. Lisää pannulle yrtit ja irtonainen, sekoitettu couscous. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
6. Täytä tomaatit seoksella ja nosta ne uunivuokaan. Ripottele pinnoille leipämurut ja mausta vielä pinta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.
7. Pistele raaka-makkaroihin pieniä reikiä. Paista tai grillaa makkarat maltillisesti kypsiksi ja pinnalta kauniin ruskeiksi. Tarjoa makkarat täytettyjen tomaattien ja dijon-sinapin kera.