Ainekset
4 annosta
gluteeniton, munaton
30 min + 30 min kypsymiseen
*
1 kirjolohifilee nahattomana
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl korianteria hienonnettuna
1/2 sitruuna (kuori)
*
Teriyakikastike:
1 dl sokeria
1 dl vettä
1 dl soijakastiketta, (vähäsuolaista, gluteenitonta)
1 chili hienonnettuna
1 dl kevätsipulia hienonnettuna
*
Haudutettu broccolini:
600 g broccolinia
vettä
1–2 tl suolaa
1/2 dl riisiviinietikkaa
50 g voita
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa kirjolohifilee pitkittäin lähes halki, jotta saat avattua fileen kuin kirjanlehden.
2. Nosta lohi avattuna kelmun päälle. Mausta filee hyvin suolalla ja pippurilla.
3. Sekoita tuorejuusto, korianteri ja puolikkaan sitruunan raastettu kuori keskenään. Levitä massa kirjolohifileen päälle tasaisesti, kuin täyttäisit kääretorttua.
4. Kääri lohi rullalle kelmun avulla. Kääri lohirulla vielä folioon ja kiristä tiukaksi paketiksi.
5. Kypsennä lohirullaa 80 asteisessa uunissa 30 minuuttia. Anna hieman vetäytyä, poista folio sekä kelmu.
6. Sekoita teriyakikastikkeen sokeri, vesi ja soijakastike keskenään kattilassa ja keitä kiehuen 10 minuuttia.
7. Sivele lohirulla teriyakikastikkeella ja grillaa kalaa uunin grillivastuksen alla, kunnes pinta saa kunnon värin.
8. Lisää loppuun teriyakikastikkeeseen hienonnetut chilit ja kevätsipulit. Tarjoa kastikkeena kalan kanssa.
9. Valmista lisukkeeksi haudutettua broccolinia. Keitä broccolinit suolavedessä juuri ja juuri kypsäksi. Valuta.
10. Kuumenna paistinpannu, lisää voi ja riisiviinietikka. Nosta broccolinit liemeen ja kuumenna pyöritellen.
11. Mausta lopuksi mustapippurilla. Tarjoa heti lohirullan kanssa.
Viinisuositus
Steininger Reserve Ried Loisium Grüner Veltliner 2018
Alkon tuotenro 1: