viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Täytetty teriyaki-lohirulla ja haudutettu broccolini

15.11.2018 Arto Rastas + Kuva Sami Piskonen + Tyyli Juuli Hakkarainen + lautanen saijahalko.com

time Created with Sketch.
1 h
servings Created with Sketch.
4 annosta

Trendikkäästä Grüner Veltliner -rypäleestä valmistettu itävaltalaisviini saa rinnalleen aasialaiseen tapaan maustettua lohirullaa ja broccolinia. Viini valittiin Viinilehden Vuoden valkoviiniksi vuonna 2018.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, munaton

30 min + 30 min kypsymiseen

*

1 kirjolohifilee nahattomana

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl korianteria hienonnettuna

1/2 sitruuna (kuori)

*

Teriyakikastike:

1 dl sokeria

1 dl vettä

1 dl soijakastiketta, (vähäsuolaista, gluteenitonta)

1 chili hienonnettuna

1 dl kevätsipulia hienonnettuna

*

Haudutettu broccolini:

600 g broccolinia

vettä

1–2 tl suolaa

1/2 dl riisiviinietikkaa

50 g voita

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa kirjolohifilee pitkittäin lähes halki, jotta saat avattua fileen kuin kirjanlehden.
2. Nosta lohi avattuna kelmun päälle. Mausta filee hyvin suolalla ja pippurilla.
3. Sekoita tuorejuusto, korianteri ja puolikkaan sitruunan raastettu kuori keskenään. Levitä massa kirjolohifileen päälle tasaisesti, kuin täyttäisit kääretorttua.
4. Kääri lohi rullalle kelmun avulla. Kääri lohirulla vielä folioon ja kiristä tiukaksi paketiksi.
5. Kypsennä lohirullaa 80 asteisessa uunissa 30 minuuttia. Anna hieman vetäytyä, poista folio sekä kelmu.
6. Sekoita teriyakikastikkeen sokeri, vesi ja soijakastike keskenään kattilassa ja keitä kiehuen 10 minuuttia.
7. Sivele lohirulla teriyakikastikkeella ja grillaa kalaa uunin grillivastuksen alla, kunnes pinta saa kunnon värin.
8. Lisää loppuun teriyakikastikkeeseen hienonnetut chilit ja kevätsipulit. Tarjoa kastikkeena kalan kanssa.
9. Valmista lisukkeeksi haudutettua broccolinia. Keitä broccolinit suolavedessä juuri ja juuri kypsäksi. Valuta.
10. Kuumenna paistinpannu, lisää voi ja riisiviinietikka. Nosta broccolinit liemeen ja kuumenna pyöritellen.
11. Mausta lopuksi mustapippurilla. Tarjoa heti lohirullan kanssa.

Viinisuositus

Steininger Reserve Ried Loisium Grüner Veltliner 2018

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Niederösterreich
18,99 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Haudutettu uunikala

time Created with Sketch.
1 h
Kalaruoka
Pääruoka

Luonnonkalapasta

time Created with Sketch.
20 min
Kalaruoka
Pääruoka

Ahven-bao bun ja tahmea teriyakikastike

time Created with Sketch.
45 min
Kalaruoka

Lue lisää

Huippuriesling ja rapu-lohipiirakka on kesäjuhlien täydellinen yhdistelmä

Kaupallinen yhteistyö

22.05.2023 Viinilehden toimitus

Kesäkeittiön kalaviinit x 5

04.07.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Kalojen kaverit – 6 x paras kalaviini

21.06.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä