viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Tatti-ahven pyttipannu

26.06.2012 Antti Vahtera

Poista ahvenfileistä keskipiikit ja sivuruodot ja leikkaa fileet pitkittäin puoliksi. Mausta fileet pippurilla ja suolalla. Irrota tatista hattu ja viipaloi se. Kuutioi tatin jalka. Kuori kypsät perunat ja leikkaa ne kuutioiksi. Kuumenna iso paistinpannu, valuta pannuun kirkastettua voita ja paista siinä perunat ja sipulit rapeiksi. Siirrä nämä toiseen astiaan ja paista tatit voisulassa meheviksi. Kumoa […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

8 ahvenfileetä

1 herkkutatti

8 keitettyä jauhoista perunaa

2 silputtua salottisipulia

1 dl kirkastettua voita

4 keltuaista

mustapippuria myllystä

suolaa

Valmistusohje

Poista ahvenfileistä keskipiikit ja sivuruodot ja leikkaa fileet pitkittäin puoliksi. Mausta fileet pippurilla ja suolalla. Irrota tatista hattu ja viipaloi se. Kuutioi tatin jalka. Kuori kypsät perunat ja leikkaa ne kuutioiksi. Kuumenna iso paistinpannu, valuta pannuun kirkastettua voita ja paista siinä perunat ja sipulit rapeiksi. Siirrä nämä toiseen astiaan ja paista tatit voisulassa meheviksi. Kumoa paahtuneet tatit perunoiden päälle ja sekoita perunoiden kanssa. Mausta pippurilla ja suolalla ja nostele lautasille. Kuumenna puhdas paistinpannu, lisää loppu voi ja paista ahvenfileet siinä rapeiksi. Nosta fileet lautasille ja valuta kuuma voi päälle. Riko jokaiselle lautaselle vielä keltuainen ja rouhi päälle pippuria ja ripaus suolaa.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Uudenvuoden piccolot – pikkupullot rakettien paukkeeseen

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Joulun jämäpastat! Täydellistä välipäivien herkutteluun

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Elvi Rista + tyyli Juuli Hakkarainen

Viinilehden vuoden kokatuimmat reseptit 2024

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä