viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Selleritaco

15.06.2020 Linnea Vihonen + Tyyli Juuli Hakkarainen + Kuva Sami Repo

time Created with Sketch.
35 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Gluteeniton taco syntyy kekseliäästi selleristä ja täytteeksi laitetaan kesäkasviksia ja säilykekalaa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 juuriselleri

1 l vettä

4 tl suolaa

*

Kalatäyte:

2 prk (275/180 g) JärkiSärki-säilykettä (savustettu & luomu valkosipuli -maku)

6 rkl tilliä hienonnettuna

1 (luomu)sitruuna

1 tl mustapippuria

2 rkl pieniä kapriksia

ripaus suolaa

*

Lisäksi:

1 jalopeno tai vihreä chili

6 retiisiä

4 rkl mätiä (esim. kirjolohi tai siika)

tuoreita yrttejä (esim. kirveli tai tilli)

sitruunalohkoja

Valmistusohje

1. Kuori juuriselleri veitsellä. Viipaloi terävällä veitsellä juuriselleristä kahdeksan ohutta, 3–5 mm paksuista, kiekkoa.
2. Kiehauta suolalla maustettu vesi ja ryöppää sellerikiekkoja noin 2 minuuttia tai kunnes ne ovat hieman pehmenneet, mutta vielä napakoita.
3. Valmista täyte. Valuta öljy kalasäilykkeistä. Sekoita kalatuote, hienonnettu tilli, yhden sitruunan raastettu kuori ja mehu, kaprikset sekä mustapippuri. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
4. Paahda sellerikiekkoja kuumalla pannulla nopeasti, kunnes saat kauniin, paahtuneen värin. Voit myös halutessasi grillata kiekot.
5. Leikkaa jalopeno ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa retiisit kiekoiksi ja kiekot tikuiksi.
6. Koko annos. Nosta täytettä toiselle puolella sellerikiekoa. Laita täytteen päälle mätiä, yrttejä ja retiisiä. Lisää jalopenoja oman maun mukaan. Käännä sellerikiekot kahtia tacoksi. Tarjoile taco sitruunalohkojen kanssa.

Vinkki! Leikkaa ylimääräinen juuriselleri tikuiksi, sekoita tikkuihin tilkka oliiviöljyä ja paahda uunissa 225 asteessa, kunnes selleri on kauniin paahtunutta. Mausta esimerkiksi rakuunasuolalla ja tarjoile ranskalaisten tapaan. 

Viinisuositus:

Yealands Estate Single Vineyard P.G.R. 2015

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Uusi-Seelanti
13,14 €
0,75 l
Löytö
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Haudutettu uunikala

time Created with Sketch.
1 h
Kalaruoka
Pääruoka

Luonnonkalapasta

time Created with Sketch.
20 min
Kalaruoka
Pääruoka

Ahven-bao bun ja tahmea teriyakikastike

time Created with Sketch.
45 min
Kalaruoka

Lue lisää

Kesäkeittiön kalaviinit x 5

04.07.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Kalojen kaverit – 6 x paras kalaviini

21.06.2022 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Tyyliä ja makuja joulupöytään! Alsacen viiden tähden rieslingit ja suussa sulava jääkellarin lohi

Kaupallinen yhteistyö

13.12.2021 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä