Ainekset
4 annosta
munaton
25 minuuttia
*
8-12 kpl karitsankyljyksiä
suolaa
mustapippuria
2-3 rkl oliiviöljyä
taboullehia
tomaattisalaattia
limetti-fenkolijogurttia
kevätsipulia hienonnettuna
tuoretta minttua
*
Taboulleh:
2 dl täysjyväcouscousia
2 dl kylmää
vettä
1 limetin mehu (kuori jogurttikastikkeeseen)
1/2 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 rkl hunajaa
1 ruukku vahvaa minttua hienonnettuna
1 ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna
*
Limetti-fenkolijogurtti:
2 dl paksua turkkilaista jogurttia
1 limetin raastettu kuori
1 tl fenkolinsiemeniä jauhettuina
2 tl hunajaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
*
Tomaattisalaatti:
3-4 kypsää tomaattia
1 rkl oliiviöljyä
2 tl punaviinietikkaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus sokeria
Valmistusohje
1. Laita karitsa-kyljykset isoon kulhoon ja kääntele joukkoon tilkka oliiviöljyä. Mausta kyljykset molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Grillaa tai paista ne haluamaasi kypsyysasteeseen juuri ennen kulhojen kokoamista.
2. Valmista taboulleh. Mittaa kulhoon couscous ja vesi. Anna turvota. Raasta limetin kuori talteen kastiketta varten. Lisää couscousin joukkoon loput ainekset ja anna maustua ja turvota hetki.
3. Sekoita jogurtin joukkoon kaikki ainekset ja anna maustua hetki.
4. Tee tomaattisalaatti. Poista tomaateista vihreät kannat. Kuutioi tomaatit ja laita ne kulhoon. Sekoita joukkoon muut aineet ja anna maustua hetki.
5. Paista karitsa-kyljykset haluamaasi kypsyysasteeseen.
6. Kokoa kulhot. Jaa taboulleh annoskulhoihin, lisää tomaattisalaatti, kyljykset, limetti-fenkolijogurtti, kevätsipuli ja tuoreita mintun lehtiä.