Ainekset
15–20 annosta
25 min + 1,5 h paistamiseen ja jäähtymiseen
*
1 (250 g) pala taatelia
3 dl vettä
200 g voita
150 g tummaa suklaata
2 dl fariinisokeria
1 dl pekaanipähkinöitä
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1/4 tl suolaa
2 munaa
*
Pinnalle:
tummaa kaakaojauhetta
*
Piparminttukerma:
2 dl kuohukermaa
100 g tuorejuustoa
2 rkl sokeria
muutama tippa piparminttuesanssia
Valmistusohje
1. Nosta taatelipala kattilaan. Mittaa päälle vesi. Kuumenna ja keitä miedolla lämmöllä poristen noin 5 minuuttia. Painele taatelipalaa lastalla, kunnes taateli on pehmennyt. Nosta kattila liedeltä. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
2. Paloittele lämpimän taatelin joukkoon voi ja tumma suklaa paloina. Sekoita, kunnes voi ja suklaa on sulanut.
3. Lisää joukkoon fariinisokeri. Anna jäähtyä.
4. Rouhi pekaanipähkinät. Sekoita jauhot, pähkinät, leivinjauhe, kaneli ja suola keskenään.
5. Riko munat taateliseoksen joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Lisää jauho-pähkinäseos ja sekoita nopeasti.
6. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (20 cm x 30 cm). Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes kakun pinta hieman repeilee. Sisältä kakku saa jäädä vielä taikinaiseksi. Anna kakun jäähtyä rauhassa.
7. Leikkaa kakkulevy pieniksi annospaloiksi. Nosta tarjoilulautaselle. Siivilöi päälle kaakaojauhetta.
8. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, sokeri ja muutama tippa piparminttuesanssia. Vatkaa tasaiseksi. Tarjoile taatelibrowniesien kanssa.
Vinkki: Leivo brownies jo tarjoilua edeltävänä päivänä, jolloin kakun rakenne tiivistyy ja maut tasaantuvat.
Viinisuositus
Banfi Rosa Regale Brachetto d'Acqui 2017
Alkon tuotenro 1: