sydänvartaat ja valkosipuliaioli

Sydänvartaat ja valkosipuliaioli

Viinin makeus parittaa viinin, vartaat ja aiolin miellyttäväksi yhdistelmäksi. Sydänvartaat tuovat vaihtelua ruoanlaittoosi!

servings 4 annosta

11.10.2021 Linnea Vihonen + Tyyli Juuli Hakkarainen + Kuva Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

200 g broilerinsydämiä

50 g voita

suolaa

mustapippuria

1 dl madeira-viiniä

pala inkivääriä

kourallinen yrttejä (esim. lipstikka ja korianteri)

1–2 tl oliiviöljyä

½ limetti

*

Aioli:

1 dl majoneesia

1 valkosipulinkynsi

2 tl ruskistettua voita

ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Ota sydämet huoneenlämpöön noin vartti ennen paistamista.
2. Valmista aioli. Kuori valkosipulinkynsi ja raasta se hyvin hienolla raastimella majoneesin sekaan. Mausta suolalla (ja ruskistetulla voilla).
3. Kuumenna voi pannulla. Ruskista sydämiä kuumalla pannulla, mausta suolalla ja mustapippurilla.
4. Kaada madeira pannulle. Keitä kunnes lientä on jäljellä ¼. Sydämien kypsyysaste saa olla medium.
5. Pujota sydämet varrastikkuihin, voitele vielä pannulle jääneellä viinillä ja mausta sormisuolalla.
6. Sekoita korianterin- ja lipstikanlehdet sekä ohuiksi tikuiksi leikattu kuorittu inkivääri. Mausta tipalla oliiviöljyä ja puolikkaan limetin mehulla. Raasta limetinkuorta aiolin päälle koristeeksi.
7. Tarjoa varrastikut yrttiseoksen ja aiolin kanssa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla