Ainekset
200 g broilerinsydämiä
50 g voita
suolaa
mustapippuria
1 dl madeira-viiniä
pala inkivääriä
kourallinen yrttejä (esim. lipstikka ja korianteri)
1–2 tl oliiviöljyä
½ limetti
*
Aioli:
1 dl majoneesia
1 valkosipulinkynsi
2 tl ruskistettua voita
ripaus suolaa
Valmistusohje
1. Ota sydämet huoneenlämpöön noin vartti ennen paistamista.
2. Valmista aioli. Kuori valkosipulinkynsi ja raasta se hyvin hienolla raastimella majoneesin sekaan. Mausta suolalla (ja ruskistetulla voilla).
3. Kuumenna voi pannulla. Ruskista sydämiä kuumalla pannulla, mausta suolalla ja mustapippurilla.
4. Kaada madeira pannulle. Keitä kunnes lientä on jäljellä ¼. Sydämien kypsyysaste saa olla medium.
5. Pujota sydämet varrastikkuihin, voitele vielä pannulle jääneellä viinillä ja mausta sormisuolalla.
6. Sekoita korianterin- ja lipstikanlehdet sekä ohuiksi tikuiksi leikattu kuorittu inkivääri. Mausta tipalla oliiviöljyä ja puolikkaan limetin mehulla. Raasta limetinkuorta aiolin päälle koristeeksi.
7. Tarjoa varrastikut yrttiseoksen ja aiolin kanssa.