viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Sushikakku eli voileipäkakku japanilaisittain
Reseptit

Sushikakku eli voileipäkakku japanilaisittain

06.05.2021 Ruoka Henri Alén + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Tyyli Juuli Hakkarainen + Kuvat Sami Repo

time Created with Sketch.
1 +4-12 tekeytymiseen h
servings Created with Sketch.
8 annosta

Lohivoileipäkakku on lainannut makumaailmansa sushista. Kalakerroksessa on mausteena sushi-inkivääriä, kasvistäytteessä maistuu wasabi.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

noin 12 viipaletta vaaleaa leipää

*

Kalatäyte:

1 maustekurkku

1/2 dl tilliä hienonnettuna

2 rkl sushi-inkivääriä hienonnettuna

300 g lämminsavulohta

2 dl ranskankermaa

1/2 dl majoneesia

1 rkl sitruunamehua

suolaa

mustapippuria

*

Kasvistäyte:

2 dl pakasteherneitä

1 avokado (iso)

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1/2 dl majoneesia

2–3 rkl wasabi-tahnaa

1 rkl sitruunamehua

suolaa

*

Kostutus:

vedellä laimennettua sitruunamehua

*

Pinnalle:

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl ranskankermaa

mustia seesaminsiemeniä

herneenversoja

retiisejä

kurkkua

herneitä

Valmistusohje

1. Pingota leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Peitä myös vuoan reunat paperisuikaleilla.
2. Valmista kalatäyte. Leikkaa maustekurkku pieniksi kuutioiksi. Hienonna tilli ja silppua sushi-inkivääri. Hienonna lohi haarukalla. Sekoita kaikki täyteainekset keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Jauha kasvistäytteen herneet ja avokado soseeksi. Lisää joukkoon täytteen muuta raaka-aineet. Sekoita sileäksi ja mausta suolalla. Älä pelästy täytteen vahvaa wasabin makua, se lieventyy leipäkerrosten välissä.
4. Leikkaa leipäviipaleet kuorettomiksi.
5. Peitä vuoan pohja leipäpaloilla, kostuta kevyesti laimealla sitruunamehulla. Levitä pohjan päälle lohitäyte, sitten uusi leipäkerros. Kostuta leivät. Lisää kasvistäyte ja peitä leivillä. Kostuta.
6. Peitä vuoka kelmulla ja anna kakun tekeytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
7. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
8. Sekoita tuorejuusto ranskankermaan. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja reunoille. Koristele reunat seesaminsiemenillä ja päällinen herneenversoilla, retiiseillä, kurkulla ja herneillä.

Pihistä

Blitz Riesling 2019

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Mosel
9,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Panosta

Barth Fructus Riesling 2019

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Rheingau
16,49 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

 

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Sushikulho

time Created with Sketch.
30 min
Gluteeniton Kalaruoka
Alkuruoka

Helppo voileipäkakku

time Created with Sketch.
30 min
Kalaruoka
Alkuruoka

Rapukääretorttu

time Created with Sketch.
45 min
Kalaruoka

Lue lisää

Rennot itsenäisyyspäivän juhlat – Alsacen valkoviini ja pikkupurtavat pienelle porukalle

Kaupallinen yhteistyö

29.11.2021 Viinilehden toimitus

Parhaat sushiviinit: 12 täydellistä sushi-viiniyhdistelmää

11.10.2021 Viinilehden toimitus + kuva Shutterstock

Voileipäkakku on juhlien klassikko – 4 x moderni voileipäkakku

24.05.2021 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä