Ainekset
noin 12 viipaletta vaaleaa leipää
*
Kalatäyte:
1 maustekurkku
1/2 dl tilliä hienonnettuna
2 rkl sushi-inkivääriä hienonnettuna
300 g lämminsavulohta
2 dl ranskankermaa
1/2 dl majoneesia
1 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
*
Kasvistäyte:
2 dl pakasteherneitä
1 avokado (iso)
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl majoneesia
2–3 rkl wasabi-tahnaa
1 rkl sitruunamehua
suolaa
*
Kostutus:
vedellä laimennettua sitruunamehua
*
Pinnalle:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl ranskankermaa
mustia seesaminsiemeniä
herneenversoja
retiisejä
kurkkua
herneitä
Valmistusohje
1. Pingota leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Peitä myös vuoan reunat paperisuikaleilla.
2. Valmista kalatäyte. Leikkaa maustekurkku pieniksi kuutioiksi. Hienonna tilli ja silppua sushi-inkivääri. Hienonna lohi haarukalla. Sekoita kaikki täyteainekset keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Jauha kasvistäytteen herneet ja avokado soseeksi. Lisää joukkoon täytteen muuta raaka-aineet. Sekoita sileäksi ja mausta suolalla. Älä pelästy täytteen vahvaa wasabin makua, se lieventyy leipäkerrosten välissä.
4. Leikkaa leipäviipaleet kuorettomiksi.
5. Peitä vuoan pohja leipäpaloilla, kostuta kevyesti laimealla sitruunamehulla. Levitä pohjan päälle lohitäyte, sitten uusi leipäkerros. Kostuta leivät. Lisää kasvistäyte ja peitä leivillä. Kostuta.
6. Peitä vuoka kelmulla ja anna kakun tekeytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
7. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
8. Sekoita tuorejuusto ranskankermaan. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja reunoille. Koristele reunat seesaminsiemenillä ja päällinen herneenversoilla, retiiseillä, kurkulla ja herneillä.
Pihistä
Panosta