Yleinen

Suomipizza

Suomen kansallisruoasta ruisleivästä ja särjestä syntyy nopea herkku vaikka iltapalaksi.

Ainekset

2 leipää, 4–6 annosta

munaton

*

1 reikäleipä

1 valkosipulinkynsi

4 rkl tomaattipyreetä

1/2 tl kuivattua timjamia

1 prk (275/180 g) Järkisärkeä (tomaatti&yrtit)

1 ps (150 g) juustoraastetta

1/2 dl lehtipersiljaa hienonnettuna

1/2 dl valkosipuliruohoa (tai ruohosipulia) hienonnettuna

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Halkaise reikäleipä ja laita leivinpaperille uunipellille.
2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
3. Sekoita tomaattipyree, valkosipuli, timjami ja kalapurkin mausteliemi. Levitä seos reikäleiville.
4. Levitä kalapalat leipäpohjille ja ripottele päälle juustoraaste.
5. Paista uunissa noin 10 min tai kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä.
6. Anna jäähtyä hetki. Ripottele pintaan runsaasti tuoreita yrttejä.

Viinisuositus

Thandi Shiraz Rosé 2017

Poistunut valikoimasta
Roseeviini / WO Stellenbosch / Etelä-Afrikka
Thandi Wines
Pinotage, Shiraz
9,58 € (0,75 l)
Katso Viinistä viiniin -viiniarvio

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Suppilovahvero-omenapiiras

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka
Pääruoka

Ripirapeat lammasvartaat ja fenkolisalaatti

time Created with Sketch.
8 h 50 min
Gluteeniton Liharuoka
Pääruoka

Grillatut porsaan kyljykset, maissisalsa ja chipotlekerma

time Created with Sketch.
6 h
Gluteeniton Liharuoka

Vastaavia artikkeleita

Bill Spence, Uuden-Seelannin sauvignon blancien isä

01.08.2019 Ilkka Sirén + kuva Sampo Korhonen

Testissä vanha kunnon Zinfandel – maista ainakin nämä viinit!

15.07.2019 Ulla Häkkinen Kuva: Shutterstock

42 parasta laatikkoviiniä

11.07.2019 Eeva Turunen