Suomiburgeri – hampurilainen hauesta ja leipäjuustosta

100 % suomalaisista aineksista syntyy paras hampurilainen. Kokeile vaikka!

13.02.2017 Resepti: Arto Rastas Kuva: Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

40 min + maustumiseen 1-12 h

*

600 g haukifileetä (ruodottomana)

2 dl kermaa

2 munanvalkuaista

2 tl suolaa

*

Paistamiseen:

voita

*

Pikkelöitykaali ja -kurkku:

3 dl vettä

1 dl sokeria

1 dl väkiviinaetikkaa

1 kurkku ohuina viipaleina

1/2 punakaali ohuina suikaleina

*

Piparjuurimajoneesi:

2 dl majoneesia

2 rkl raastettua piparjuurta

*

Lisäksi:

4 Reissumies-leipää (tumma Reissumies)

200 g leipäjuustoa

salaattia

Valmistusohje

1. Valmista pikkelöidyt kasvikset edellisenä päivänä. Kiehauta vesi, sokeri ja etikka. Jäähdytä.
2. Aseta kurkku sekä punakaali omiin astioihin ja kaada liemi puoliksi molemmille.
3. Anna maustua vähintään tunti, mieluiten seuraavaan päivään.
4. Valmista haukipihvit. Jauha kala monitoimikoneessa hienoksi.
5. Lisää loput ainekset koneen pyöriessä. Jauha tasaiseksi massaksi.
6. Muotoile massa käsin pihveiksi.
7. Paista pihvejä voissa pannulla, kunnes ne saavat kauniin värin. Kypsennä pihvit loppuun uunissa 120 asteessa noin 12 minuuttia.
8. Pihvien kypsyessä, sekoita majoneesin ainekset.
9. Kuumenna leivät uunissa rapeiksi.
10. Kokoa hampurilainen. Aseta salaattia leivän päälle, seuraavaksi punakaalia, haukipihvi, viipale leipäjuustoa, kurkkua ja majoneesia. Laita kansi päälle, purista hieman kasaan ja nauti.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla