Ainekset
500 g porkkanoita
1–2 palsternakkaaa
2 pientä omenaa
4 valkosipulinkynttä
1 rs (600 g) broilerin paistileikettä
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl sitruunanmehua
1 sitruunan raastettu kuori
2 rkl hunajaa
1 tl suolaa
1 tl sumakkia
150 g fetajuustoa
1 ruukku villirukolaa
Valmistusohje
1. Kuori porkkanat tarvittaessa ja leikkaa ronskeiksi paloiksi. Kuori ja paloittele palsternakka. Pese omenat, poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
2. Levitä porkkanat, palsternakat, omenat ja broilerin paistileikkeet isoon uunivuokaan.
3. Sekoita öljy, sitruunanmehu- ja raastettu kuori, hunaja ja suola kulhossa. Valuta kasvisten ja broilerien päälle.
4. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 35 minuuttia.
5. Ripottele päälle sumakkia. Lisää vielä fetajuustoa ja huuhdottuja rukolanlehtiä.