viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Sorsankoipiconfit

18.10.2018 Kati Pohja + Kuva Sami Repo

Sorsankoipiconfit on suomiversio ranskalaisesta klassikkoruoasta ankankoipiconfit`sta.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, maidoton, munaton

15 min + 3–4 h kypsennykseen

*

noin 3:n linnun koivet ja siivet

1 tl suolaa

5 oksaa timjamia

1 oksa rosmariinia

n. 2 tlk (noin 340 g) hanhen- tai ankanrasvaa

(rypsiöljyä)

Valmistusohje

1. Puhdista ja kuivaa käytettävät lihat. Ripottele niille suolaa ja anna maustua hetki.
2. Nosta lihat kannelliseen uunivuokaan tai teräskattilaan vieri viereen. Astian on hyvä olla sen kokoinen, että palat juuri ja juuri mahtuvat sen pohjalle. Kaada päälle hanhen- tai ankanrasva. Jos se ei riitä peittämään lihoja, lisää neutraalin makuista öljyä, jotta palat peittyvät.
3. Nosta kansi päälle ja kypsennä lihoja 100-asteisessa uunissa 2,5 tuntia.
4. Pane uuni pois päältä ja anna lihojen jäähtyä uunissa. 5. Jos et käytä lihoja heti kypsennyksen jälkeen, poista timjamit sekä rosmariini ja jätä lihat astiaan. Anna rasvan hyytyä lihojen ympärille, sillä se muodostaa lihoille ilmatiiviin suojan, edellyttäen, että rasva peittää lihat kokonaan. Lihat säilyvät jääkaapissa useita päiviä. Pidempää säilytystä varten puhdista lihat luista ja pakasta.
5. Kun käytät lihat, kerää rasva talteen, sen voi käyttää uudestaan. Erottele lihat ja luut.
6. Mehevää, rasvassa haudutettua lihaa voi käyttää esimerkiksi risottoihin, salaatteihin ja pastoihin. Tai syödä sellaisenaan leivän päällä.

Vinkki: Tölkitettyä hanhen- ja ankanrasvaa löytyy hyvin varustetuista marketeista ja delikaupoista.

Viinisuositus

Hewitson Baby Bush Mourvèdre 2015

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Etelä-Australia
15,99 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Tomaattikompotti ja juustot

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Pikkusyötävä

Pensasmustikka-burratasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Brunssi
Jälkiruoka

Marmorikakku

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Leivonnainen

Lue lisää

Äitienpäivän kimppuun – 4 x rosee ja kukka

06.05.2025 Viinilehden toimitus

Chilen viinien haasteellinen vuosikerta 2025

02.05.2025 Teksti ja kuvat Ilkka Sirén

Jean-Frédéric Hugel: ”Viini on aikakapseli”

22.04.2025 Heidi Kleemola + kuva Sami Piskonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä