Ainekset
2 sorsaa
2 salottisipulia
2 porkkanaa
1 pieni selleri
1 palsternakka
2 rkl tomaattipyrettä
4 tuoretta timjaminoksaa
1 l mietoa lihalientä
0,5 dl makeaa tummaa balsamietikkaa
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
4 rkl voita
mustapippuria myllystä
suolaa
Valmistusohje
1. Nypi sorsien nahkasta sulkien tyvet pois. Huuhdo sorsat kylmällä vedellä ja kuivaa hyvin paperilla.
2. Mausta pippurilla ja suolalla.
3. Paahda sorsat vähässä voissa joka puolelta kauniin ruskeiksi.
4. Kuori juurekset ja paloittele 2 cm kuutioiksi ja jätä sipulit kokonaisiksi. Paahda juurekset ja sipuli padassa vähässä voissa ruskeaksi.
5. Lisää tomaattipyree koko ajan sekoittaen. Kaada päälle lihaliemi ja nosta sorsat päälle pataan.
6. Työnnä paistomittari rintafileen paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 140 asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 60 astetta.
7. Kääri sorsat foliopaperiin ja anna vetäytyä 30 minuuttia.
8. Irrota sorsien rintafileet, jalkapaistit ja kääri takaisin folioon.
9. Siivilöi juurekset liemestä. Lisää balsamietikka ja keitä lientä kattilassa, kunnes liemestä on jäljellä noin puolet. Nosta liedeltä ja vatkaa joukkoon kylmää voita.
10. Lisää hienonnettu lehtipersilja, mausta pippurilla ja tarkista suola.
11. Leikkaa sorsat viipaleiksi juureskuutioiden päälle ja lisää kastike pintaan.