viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Sokerilsuolattu siika ja maalaissalaatti
Reseptit

Sokerisuolattu sitruunasiika ja maalaissalaatti

17.08.2023 Reseptit Linnea Vihonen + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Sami Repo

time Created with Sketch.
kypsennys 3 h valmistus 30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Sokerisuolattu siika on täydellistä kesäherkkua! Talvikuukausina ruokaisa maalaissalaatti syntyy graavikalasta.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

400 g siikafileetä

¾ dl hienoa merisuolaa

½ dl taloussokeria

1 (luomu)limetin kuoriraaste

1 (luomu)sitruunan kuoriraaste

2 rkl sitruunamehua

*

Maalaissalaatti:

200 g rapeaa salaattia

250 g vihreitä papuja

2 punakevätsipulia

muutama iso tomaatti ja kourallinen pikkutomaatteja

200 g fetajuustoa

hienoa merisuolaa

½ rkl oliiviöljyä

½ tl sormisuolaa

1 rs viiriäisenmunia (tai 2 kuuden minuutin kananmunaa)

(villiyrttejä tai kukkia)

*

Vinegretti:

1 tl Dijon-sinappia

1 ½ rkl sitruunamehua 

½ sitruunan kuoriraaste  

1 dl oliiviöljyä 

ripaus suolaa 

mustapippuria myllystä 

Valmistusohje

1. Laita kalafileet vierekkäin laakeaan astiaan, nahkapuoli alaspäin.
2. Sekoita suola, sokeri, limetin ja sitruunan kuoriraasteet ja sitruunamehu kulhossa. Kaada suolaseos kalojen päälle ja anna kypsyä 2–3 tuntia, fileen paksuuden mukaan, kunnes liha on muuttunut jämäkäksi.
3. Pese salaatti, poista pavuista kovat kannat, hienonna punasipulit ja paloittele tomaatit. Murusta feta.
4. Kiehauta litra vettä ja 1 tl merisuolaa. Keitä papuja kaksi minuuttia, jäähdytä. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja sormisuolaa.
5. Kiehauta kattilassa 5 dl vettä ja lisää viiriäisenmunat. Keitä 2 minuuttia, kaada vesi kattilasta ja anna kuoren kuivahtaa. Pelästytä sitten munat kylmässä vedessä ja kuori ne jäähtyneinä. Halkaise munat ennen tarjoilua.
6. Mittaa vinegretin ainekset kannelliseen purkkiin ja ravista voimakkaasti.
7. Huuhtele valmiit siikafileet vedellä ja kuivaa keittiöpyyhkeellä. Hiillosta kalafileiden nahka kuumassa grillissä, muurikalla tai kuivalla pannulla juuri ennen tarjoilua.
8. Jaa salaatti lautasille, lorauta joukkoon vinegrettiä ja nosta siika paloina tai viipaleina annosten päälle. Koristele halutessasi villiyrteillä tai syötävillä kukilla.

Vinkki! Voit sokerisuolata ja huuhdella kalafileet valmiiksi jo edellisenä päivänä. Talvikuukausina ruokaisa maalaissalaatti syntyy graavikalasta.

Viinisuositus

Serra da Estrela Albariño 2022

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Galicia
17,99 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Feta-kvinoasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Salaattiwrapit

time Created with Sketch.
30 min
Kalaruoka
Alkuruoka

Vihreät parsat ja sitruuna-ruskeavoivinegretti

time Created with Sketch.
25 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Pääsiäisen herkkupastat! 2x viini ja pasta

Kaupallinen yhteistyö

31.03.2022 Viinilehden toimitus

Viinilehden Vuoden roseeviini & rustiikkinen maalaissalaatti – täydellinen yhdistelmä!

Kaupallinen yhteistyö

05.07.2021 Viinilehden toimitus

Hurahda hortoiluun: villiyrttiretki keittiömestarin kanssa

25.05.2021 Elisa Ojala + kuvat Robert Seger

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä