Sokerilsuolattu siika ja maalaissalaatti

Sokerisuolattu sitruunasiika ja maalaissalaatti

Sokerisuolattu siika on täydellistä kesäherkkua! Talvikuukausina ruokaisa maalaissalaatti syntyy graavikalasta.

kypsennys 3 h valmistus 30 min
servings 4 annosta

17.08.2023 Reseptit Linnea Vihonen + Viinisuositukset Antti Rinta-Huumo + Kuvat Sami Repo

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

400 g siikafileetä

¾ dl hienoa merisuolaa

½ dl taloussokeria

1 (luomu)limetin kuoriraaste

1 (luomu)sitruunan kuoriraaste

2 rkl sitruunamehua

*

Maalaissalaatti:

200 g rapeaa salaattia

250 g vihreitä papuja

2 punakevätsipulia

muutama iso tomaatti ja kourallinen pikkutomaatteja

200 g fetajuustoa

hienoa merisuolaa

½ rkl oliiviöljyä

½ tl sormisuolaa

1 rs viiriäisenmunia (tai 2 kuuden minuutin kananmunaa)

(villiyrttejä tai kukkia)

*

Vinegretti:

1 tl Dijon-sinappia

1 ½ rkl sitruunamehua 

½ sitruunan kuoriraaste  

1 dl oliiviöljyä 

ripaus suolaa 

mustapippuria myllystä 

Valmistusohje

1. Laita kalafileet vierekkäin laakeaan astiaan, nahkapuoli alaspäin.
2. Sekoita suola, sokeri, limetin ja sitruunan kuoriraasteet ja sitruunamehu kulhossa. Kaada suolaseos kalojen päälle ja anna kypsyä 2–3 tuntia, fileen paksuuden mukaan, kunnes liha on muuttunut jämäkäksi.
3. Pese salaatti, poista pavuista kovat kannat, hienonna punasipulit ja paloittele tomaatit. Murusta feta.
4. Kiehauta litra vettä ja 1 tl merisuolaa. Keitä papuja kaksi minuuttia, jäähdytä. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja sormisuolaa.
5. Kiehauta kattilassa 5 dl vettä ja lisää viiriäisenmunat. Keitä 2 minuuttia, kaada vesi kattilasta ja anna kuoren kuivahtaa. Pelästytä sitten munat kylmässä vedessä ja kuori ne jäähtyneinä. Halkaise munat ennen tarjoilua.
6. Mittaa vinegretin ainekset kannelliseen purkkiin ja ravista voimakkaasti.
7. Huuhtele valmiit siikafileet vedellä ja kuivaa keittiöpyyhkeellä. Hiillosta kalafileiden nahka kuumassa grillissä, muurikalla tai kuivalla pannulla juuri ennen tarjoilua.
8. Jaa salaatti lautasille, lorauta joukkoon vinegrettiä ja nosta siika paloina tai viipaleina annosten päälle. Koristele halutessasi villiyrteillä tai syötävillä kukilla.

Vinkki! Voit sokerisuolata ja huuhdella kalafileet valmiiksi jo edellisenä päivänä. Talvikuukausina ruokaisa maalaissalaatti syntyy graavikalasta.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla