Ainekset
4 annosta
45 min + 12 h maustumiseen
maidoton
*
4 pehmeäkuorirapua (soft shell crap)
2 tl suolaa
1 tl cayennepippuria
1 muna
2 dl kylmää vettä
2 dl vehnä- tai riisijauhoja
1 l rypsiöljyä
sormisuolaa
*
Wasabikurkut:
1 1/2 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
1/2 dl sokeria
1/2 tl wasabitahnaa
1 kurkku
3 rkl seesaminsiemeniä
*
Lisäksi:
4 hampurilaissämpylää
salaattia
chilimajoneesia
vihreitä tomaatteja
Valmistusohje
1. Valmista wasabikurkut tarjoilua edeltävänä päivänä. Mittaa kattilaan vesi, etikka, sokeri ja wasabi. Keitä 5 minuuttia.
2. Anna liemen jäähtyä. Leikkaa pesty kurkku kuorineen pitkittäin ohuiksi suikaleiksi. Nosta suikaleet astiaan, kaada päälle jäähtynyt pikkelöintiliemi sekä seesaminsiemet. Anna maustua vuorokausi kylmässä.
3. Sulata ravut ja kuivaa ne hyvin talouspaperilla. Mausta ravut suolalla sekä cayennepippurilla.
4. Sekoita huolellisesti kulhossa muna, vesi sekä jauhot. Kasta maustetut ravut taikinassa juuri ennen uppopaistoa.
5. Kuumenna öljy 180 asteiseksi (käytä paistoläpömittaria apuna). Uppopaista rapuja öljyssä muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat kauniin punaisen värisiä, eli kypsiä.
6. Nosta ravut reikäkauhalla öljystä ja ripottele pintaan sormisuolaa heti kuumana.
7. Grillaa hampurilaissämpylöihin raidat grillissä. Viipaloi tomaatit.
8. Tarjoa ravut sämpylöiden välissä yhdessä salaatin, chilmajoneesin, tomaattiviipaleiden ja wasabikurkkujen kanssa. Hampurilaiset ovat ihanaa kesäruokaa.
Viinisuositus
Château de Riquewihr Riesling Grand Cru Schoenenbourg 2012
Alkon tuotenro 1: