viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Sodemunkit

24.04.2018 Elisa Johanson + Kuva Sami Piskonen

Suomen suosituin munkki on sotilaskotimunkki. Satavuotiaan sotilaskotityön kunniaksi tässä virallinen sodemunkkien resepti. Mausta munkit armeijamuistoilla ja nauti metsäleirin jälkitunnelmissa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

20-30 kpl

*

5 dl vettä

100 g (1 1/4 dl) hienoa sokeria

1 muna

50 g hiivaa

100 g leivontamargariinia

15 g (2,5 tl) suolaa

noin 1 kg (15 dl) vehnäjauhoja

*

Lisäksi:

2 l öljyä paistamiseen

marjahilloa (sileää)

erikoishienoa sokeria (esim. Siro)

Valmistusohje

1. Sekoita kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola, muna ja hiiva.
2. Lisää jauhot vähitellen taikinaa alustaen.
3. Lisää taikinaan pehmennetty tai sulatettu margariini.
4. Alusta taikina kimmoisaksi, kunnes se irtoaa käsistä ja astiasta.
5. Anna taikinan kohota hetki.
6. Pyörittele taikina munkeiksi jauhotetulla leivinalustalla. Anna kohota kaksinkertaisiksi.
7. Paista munkit öljyssä 3-4 kerrallaan, kunnes väri on kaunis. Käännä.
8. Nosta kypsät munkit talouspaperille valumaan.
9. Pursota munkkien sisään hilloa (lääkeruiskulla tai hillotuskoneella). Kierittele hieman jäähtyneinä sokerissa.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä