viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Sodemunkit

24.04.2018 Elisa Johanson + Kuva Sami Piskonen

Suomen suosituin munkki on sotilaskotimunkki. Satavuotiaan sotilaskotityön kunniaksi tässä virallinen sodemunkkien resepti. Mausta munkit armeijamuistoilla ja nauti metsäleirin jälkitunnelmissa.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

20-30 kpl

*

5 dl vettä

100 g (1 1/4 dl) hienoa sokeria

1 muna

50 g hiivaa

100 g leivontamargariinia

15 g (2,5 tl) suolaa

noin 1 kg (15 dl) vehnäjauhoja

*

Lisäksi:

2 l öljyä paistamiseen

marjahilloa (sileää)

erikoishienoa sokeria (esim. Siro)

Valmistusohje

1. Sekoita kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola, muna ja hiiva.
2. Lisää jauhot vähitellen taikinaa alustaen.
3. Lisää taikinaan pehmennetty tai sulatettu margariini.
4. Alusta taikina kimmoisaksi, kunnes se irtoaa käsistä ja astiasta.
5. Anna taikinan kohota hetki.
6. Pyörittele taikina munkeiksi jauhotetulla leivinalustalla. Anna kohota kaksinkertaisiksi.
7. Paista munkit öljyssä 3-4 kerrallaan, kunnes väri on kaunis. Käännä.
8. Nosta kypsät munkit talouspaperille valumaan.
9. Pursota munkkien sisään hilloa (lääkeruiskulla tai hillotuskoneella). Kierittele hieman jäähtyneinä sokerissa.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Pasta alla Norma

time Created with Sketch.
1 h
Pasta
Salaatti

Nizzansalaatti eli salade niçoise

time Created with Sketch.
1 h
Salaatti
Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi

Lue lisää

Juusto ❤️ viini

13.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Vilpillistä viiniä – Maistaisitko väärennetyn viinin?

12.03.2025 Teksti Tommi Hannula + kuvitus Aunis Ahola

3 x tartarviini

12.03.2025 Teksti Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä