Sodemunkit

Suomen suosituin munkki on sotilaskotimunkki. Satavuotiaan sotilaskotityön kunniaksi tässä virallinen sodemunkkien resepti. Mausta munkit armeijamuistoilla ja nauti metsäleirin jälkitunnelmissa.

24.04.2018 Elisa Johanson + Kuva Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

20-30 kpl

*

5 dl vettä

100 g (1 1/4 dl) hienoa sokeria

1 muna

50 g hiivaa

100 g leivontamargariinia

15 g (2,5 tl) suolaa

noin 1 kg (15 dl) vehnäjauhoja

*

Lisäksi:

2 l öljyä paistamiseen

marjahilloa (sileää)

erikoishienoa sokeria (esim. Siro)

Valmistusohje

1. Sekoita kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola, muna ja hiiva.
2. Lisää jauhot vähitellen taikinaa alustaen.
3. Lisää taikinaan pehmennetty tai sulatettu margariini.
4. Alusta taikina kimmoisaksi, kunnes se irtoaa käsistä ja astiasta.
5. Anna taikinan kohota hetki.
6. Pyörittele taikina munkeiksi jauhotetulla leivinalustalla. Anna kohota kaksinkertaisiksi.
7. Paista munkit öljyssä 3-4 kerrallaan, kunnes väri on kaunis. Käännä.
8. Nosta kypsät munkit talouspaperille valumaan.
9. Pursota munkkien sisään hilloa (lääkeruiskulla tai hillotuskoneella). Kierittele hieman jäähtyneinä sokerissa.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla