Ainekset
1 iso vuokaleipä, viipaloitu (esim. vaalea ja juureen tehty)
1 dl smetanaa
1 dl majoneesia
100 g piparjuurituorejuustoa
1/2 ruukkua ruohosipulia
1 rkl sitruunamehua
pari tippaa tabascoa
suolaa
mustapippuria
150 g kirjolohen mätiä
150 g katkarapuja
*
Kostutukseen:
vedellä laimennettua sitruunamehua
*
Pinnalle:
1 dl smetanaa
50 g mätiä
ruohosipulia
mustapippuria
Valmistusohje
1. Sulata katkaravut siivilässä. Valuta mäti, jos se on vetistä.
2. Vatkaa 2 dl smetanaa vaahdoksi. Ota puolet smetanasta ja lisää sen joukkoon majoneesi, tuorejuusto ja silputtu ruohosipuli. Mausta sitruunamehulla, tabascolla, suolalla ja pippurilla.
3. Leikkaa leipäviipaleet kuorettomiksi. Voit tehdä leivoksista pyöreitä tai suorakaiteenmuotoisia. Ota leivistä pienellä pyöreällä muotilla pohjia tai puolita viipaleet.
4. Levitä puolet leivistä työlaudalle. Sipaise viipaleille pullasudilla laimeaa sitruunamehua. Levitä leiville kerros tuorejuustoseosta ja nokareet mätiä.
5. Paina päälle toinen kevyesti kostutettu leipäviipale. Lisää kerros tuorejuustoseosta ja katkarapuja.
6. Lisää päälle kolmannet kostutetut leipäviipaleet. Peitä leivokset kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia.
7. Koristele leivokset lopulla vatkatulla smetanalla, mädillä, katkaravuilla ja ruohosipulilla. Pyöräytä pinnalle mustapippuria.
Pihistä
Saint Clair Vicar's Choice Sauvignon Blanc Bubbles Brut 2019
Alkon tuotenro 1: