Ainekset
1 kokonainen kuha suomustettuna
2 sitruunaa
1 nippu rosmariinia
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Poista kuhasta kidukset ja huuhtele kala huolellisesti. Kuivaa talouspaperilla.
2. Leikkaa kalan pintaan viiltoja veitsellä. Mausta kala hyvin suolalla sekä pinnalta että sisältä.
3. Aseta jokaiseen viiltoon rosmariinin oksa. Purista toisen sitruunan mehu kalan päälle.
4. Kypsennä kalaa 120-asteisessa uunissa 30 minuuttia, ja sen jälkeen grillivastuksen alla 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pinta on kauniin paahteinen.
5. Leikkaa toinen sitruuna lohkoiksi ja grillaa lohkoihin raidat parilapannulla.
6. Tarjoile kala suolalla, mustapippurilla ja hienonnetulla rosmariinilla maustetun oliiviöljyn kanssa.
Viinisuositus
Domaines Schlumberger Riesling Grand Cru Saering 2019
Alkon tuotenro 1: