Sitruunainen lohi-fenkolipasta

Lohipasta on nopeaa arkiruokaa mutta tätä pastaa kehtaa tarjota vieraillekin. Raikkaassa pastassa maistuvat lohi, sitruuna ja fenkoli.

28.03.2017 Elisa Johansson Kuva: Sami Piskonen

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

4 annosta

20 min

*

300-400 g tagliatelle-pastaa

vettä

suolaa

1 fenkoli

150-200 g kylmäsavulohta viipaleina

2 tl fenkolinsiemeniä

3 dl kasvislientä

2 dl kuohukermaa

1 sitruuna

1 dl ruohosipulia hienonnettuna

mustapippuria

Valmistusohje

1. Laita suolalla maustettu pastavesi kiehumaan.
2. Pese fenkoli, halkaise ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa myös lohiviipaleet pienemmiksi.
3. Paahda fenkolinsiemeniä kuumassa paistokasarissa tai pannulla, kunnes ne saavat väriä.
4. Lisää siementen sekaan kasvisliemi, kerma ja fenkoliviipaleet. Anna kiehua noin 5 minuuttia. 5. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
6. Raasta sitruunan kuori kastikkeeseen ja purista sekaan ruokalusikallinen sitruunamehua.
7. Sekoita kastike ja valutettu pasta. Lisää myös lohipalat ja ruohosipulit. Rouhaise sekaan mustapippuria. Tarjoa lohipasta.

Arkiviinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla