Ainekset
1,5 kg luullisia broileripaloja (koipireisiä, rinta- tai paistileikettä)
1 dl oliiviöljyä
2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 ruukku timjamia hienonnettuna
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
*
Perunasalaatti:
1 kg pieniä perunoita
3 rkl oliiviöljyä
1 ½ tl suolaa
*
Kastike: 3 rkl oliiviöljyä
2 rkl siideriviinietikkaa
1 rkl karkeaa dijon-sinappia
1 tl suolaa
2 tl hunajaa
Lisäksi:
1 punasipuli suikaleina
3 rkl kapriksia
1 dl lehtipersiljaa
Valmistusohje
1.Laita broilerit marinadiin jo edellisenä päivänä. Sekoita oliiviöljyyn sitruunoiden raastetut kuoret, mehut, valkosipuli, timjami, suola ja mustapippuri. Laita broileripalat isoon kestävään muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Sulje pussi tiiviisti, kääntele ja puristele pussia niin, että marinadi maustaa broileripalat kauttaaltaan. Laita pussi jääkaappiin.
2.Ota broilerit huoneen lämpöön noin tunti ennen grillaamista.
3. Pese perunat ja puolita ne. Levitä perunat leivinpaperin päälle uunipellille, kääntele joukkoon öljy ja suola. Paahda perunoita 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia (Jos haluat valmistaa perunasalaatinkin grillissä, keitä perunat napakan kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, pyörittele perunoihin öljy ja suola ja grillaa väriä tasoparilalla).
4. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset isossa kulhossa keskenään. Kääntele kastikkeen joukkoon punasipulisuikaleet, kaprikset ja lehtipersilja. Anna maustua hetki.
5. Grillaa broileripalat maltilla grillissä kypsiksi, pinnaltaan kullanruskeiksi ja rapeiksi.
6. Lisää perunasalaatin kastikkeen joukkoon uunista tulleet kuumat perunat. Kääntele maut sekaisin ja anna tekeytyä hetki.
7. Tarjoa broilerit sinappisen, haalean perunasalaatin kera.
Viinisuositus:
Chapoutier Domaine des Granges de Mirabel Viognier 2019
Alkon tuotenro 1:
17,99 €
0,75 l
Edullinen ostos