viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Reseptit

Sitruuna-perunagnocchit & mätimousse

13.12.2022 Reseptit Teemu Laurell + viinisuositus Antti Rinta-Huumo + tyyli Juuli Hakkarainen + kuva Elvi Rista

time Created with Sketch.
60 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Herkulliset sitruuna-perunagnocchit ja mätimousse syntyvät vaikkapa joulun juhlapöydän jämistä. Lohtupasta luo leppoisan sunnuntaitunnelman.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

500 g puikulaperunaa

3 kananmunankeltuaista

50 g huoneenlämpöistä voita

1 dl perunajauhoja

2 sitruunan kuoriraaste

1 tl suolaa

voita paistamiseen

*

Mätimousse:

2 dl ranskankermaa

½ sitruunan mehu

½ dl ruohosipulia hienonnettuna

suolaa

mustapippuria

1 dl kirjolohenmätiä

*

Viimeistelyyn:

kirjolohenmätiä

ruohosipulia hienonnettuna

Valmistusohje

1. Kuori ja leikkaa perunat pieniksi paloiksi. Kypsennä perunat höyryttämällä, jolloin peruna säilyy jauhoisena. Keitetyillä perunoilla gnocchimassasta tulee herkästi liian vetinen.
2. Valmista perunoiden kypsyessä mätimousse. Sekoita ranskankerma, sitruunamehu ja ruohosipuli kulhossa, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita mäti lopuksi joukkoon varovasti nostellen. Tarkista maku.
3. Jauha kypsät perunat hienoksi, jauhomaiseksi massaksi perunapuristimella tai -survimella. Lisää perunoiden joukkoon keltuaiset, voi, perunajauho, sitruunankuori ja suola. Sekoita massa huolellisesti, älä vaivaa.
4. Muotoile massasta paksuja, pitkiä nauhoja käsin tai pursotinpussilla. Leikkaa massa veitsellä pieniksi (noin 2 cm) paloiksi. Halutessasi voit tehdä paloihin koristeraidat gnocchilastalla tai haarukalla.
5. Kypsennä gnocchit muutamassa erässä kiehuvassa, väljässä vedessä. Gnocchit ovat valmiita, kun ne nousevat pintaan. Nosta kypsennetyt gnocchit uunipellille, johon on sipaistu hieman öljyä. Öljy estää gnoccheja tarttumasta toisiinsa kiinni.
6. Kuumenna voi paistinpannulla ja paista kypsät gnocchit kauniin kullanruskeiksi.
7. Jaa gnocchit lautasille. Viimeistele annokset mätimoussella, mädillä ja ruohosipulilla. Tarjoile heti.

Viinisuositus

Kos Anita Brut 2017

Alkon tuotenro 1:

Kuohuviini Kroatia
19,62 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Savuperunaleipä

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Perunarösti ja savusilakkamousse

time Created with Sketch.
30 min
Kalaruoka
Pikkusyötävä

Lue lisää

Joulun jämäpastat! Täydellistä välipäivien herkutteluun

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Elvi Rista + tyyli Juuli Hakkarainen

Männistön perunaa Aromäen tilalta

30.05.2024 Heidi Kleemola + kuvat Laura Riihelä

Somehittien seuralaiset – somen hittiruoat ja viinisuositukset

08.11.2022 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä