Sipulipiiras

Pohja Sekoita jauhot ja pieneksi kuutioitu kylmä voi keskenään tasaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levähtää jääkaapissa 1 tunti. Kauli ohueksi irtopohjavuokaan ja nosta myös reunoille n.4 cm. Peitä taikina foliolla ja lisää kuivia herneitä painoksi. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10- 15 minuuttia. Täyte Leikkaa sipulit puoliksi ja […]

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

Pohja

250 g vehnäjauhoja

150 g voita

1 muna

kuivia herneitä painoksi

Täyte

6 salottisipulia

2 punasipulia

3 valkosipulin kynttä

1 rkl voita

2 munaa

1 dl maitoa

1 dl kuohukermaa

1 dl Parmesan- juustoa

mustapippuria myllystä

Maldon-suolaa

Valmistusohje

Pohja

Sekoita jauhot ja pieneksi kuutioitu kylmä voi keskenään tasaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levähtää jääkaapissa 1 tunti. Kauli ohueksi irtopohjavuokaan ja nosta myös reunoille n.4 cm. Peitä taikina foliolla ja lisää kuivia herneitä painoksi. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10- 15 minuuttia.

Täyte

Leikkaa sipulit puoliksi ja viipaloi. Kuullota sipulit kattilassa voin kanssa kevyesti. Mausta pippurilla, suolalla ja nostele sipulit piirasvuokaan. Sekoita maito, kerma, juusto ja munat keskenään. Lisää sipuleiden päälle ja paista 200 asteisessa uunissa 25- 30 minuuttia kunnes piiraan pinta on kauniin ruskea.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla