Ainekset
Pohja
250 g vehnäjauhoja
150 g voita
1 muna
kuivia herneitä painoksi
Täyte
6 salottisipulia
2 punasipulia
3 valkosipulin kynttä
1 rkl voita
2 munaa
1 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
1 dl Parmesan- juustoa
mustapippuria myllystä
Maldon-suolaa
Valmistusohje
Pohja
Sekoita jauhot ja pieneksi kuutioitu kylmä voi keskenään tasaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levähtää jääkaapissa 1 tunti. Kauli ohueksi irtopohjavuokaan ja nosta myös reunoille n.4 cm. Peitä taikina foliolla ja lisää kuivia herneitä painoksi. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10- 15 minuuttia.
Täyte
Leikkaa sipulit puoliksi ja viipaloi. Kuullota sipulit kattilassa voin kanssa kevyesti. Mausta pippurilla, suolalla ja nostele sipulit piirasvuokaan. Sekoita maito, kerma, juusto ja munat keskenään. Lisää sipuleiden päälle ja paista 200 asteisessa uunissa 25- 30 minuuttia kunnes piiraan pinta on kauniin ruskea.