viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
pasta alla scoglio
Reseptit

Simpukka-rapupasta, Pasta allo scoglio

26.04.2021 Henri Alén + Kuva Sami Repo+ Tyyli Juuli Hakkarainen

time Created with Sketch.
25 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Simpukka-rapupasta, pasta allo scoglio, tulee Marchen rannikolta ja sen mukana ruokapöytään tulee raikas ja herkullinen tuulahdus Italiaa. "Syön pasta allo scogliota aina Italiassa ja se valmistuu hetkessä myös koto-Suomessa”, kokki Henri Alén kertoo.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

400 g laadukasta spaghettia (esim. Rummo)

vettä

suolaa

500 g eläviä sinisimpukoita

1 prk (400/240 g) säilöttyjä kokonaisia tomaatteja

2 valkosipulinkynttä

1 ruukku lehtipersiljaa

1/2 dl oliiviöljyä

ripaus peperochino-chiliä (kuivattua chililastua)

1 dl kuivaa valkoviiniä

200 g isoja katkaravunpyrstöjä

suolaa

mustapippuria

Valmistusohje

1. Aloita pesemällä simpukat huolellisesti ja poistamalla niistä ”parta”, eli pieni rihma, jolla simpukka kiinnittyy kiviin. Heitä pois auki olevat tai rikkoutuneet simpukat.
2. Pilko kokonaiset säilötyt tomaatit karkeasti ja ota purkin mehu talteen. Kuori ja viipaloi valkosipulit ohuiksi lastuiksi ja hienonna lehtipersilja.
3. Laita pasta kiehumaan suolattuun veteen pakkauksen ohjeiden mukaisesti.
4. Kaada puolet oliiviöljystä syvälle pannulle ja kuullota valkosipulia ja peperochino-chiliä miedolla lämmöllä. Lisää mukaan valkoviini, tomaattien mehu ja simpukat. Peitä pannu kannella ja kypsennä 2 minuuttia välillä pannua ravistellen.
5. Kun simpukat ovat auenneet, lisää mukaan pilkotut tomaatit, lehtipersilja ja katkaravut. Lisää mukaan hieman pastan keitinvettä ja valutettu spaghetti.
6. Jatka kypsennystä minuutin ajan varovasti pastaa samalla nostellen. Näin pasta kypsyy loppuun ja imee simpukan maun itseensä. Mausta suolalla, pippurilla ja lopulla oliiviöljyllä. Tarjoa valmis pasta allo scoglio heti.

Viinisuositus

Zenato Lugana San Benedetto 2020

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Veneto
15,98 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Luonnonkalapasta

time Created with Sketch.
20 min
Kalaruoka
Pääruoka

Juustopasta

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Kesäkurpitsapasta

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Angelo Negro – vastuullinen viiniperhe

27.05.2024 Heidi Kleemola + kuva Sanna Lehto

Järjestä burger-bileet!

Kaupallinen yhteistyö

19.02.2024 Viinilehden toimitus

Välipäivän pastat – hyödynnä joulupöydän jämät!

21.12.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuvat Elvi Rista

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä