Simpukka-pekonisalaatti

Huuhtele ja kuivaa salaatit, vihannekset ja sienet huolellisesti. Leikkaa purjo ja kurkku ohuiksi suikaleiksi ja sienet viipaleiksi ja sekoita ne friseesalaatin joukkoon. Asettele punasikurisalaatit lautasille, nosta friseesalaatti keskelle ja kaada hunajaviinietikkakastiketta päälle. Ruskista pekonisuikaleet rapeiksi ja valuta rasva pois. Paahda leipäkuutiot pannulla kullankeltaisiksi. Lisää simpukat ja mausta mustapippurilla. Jaa pekoni-simpukka-leipäkuutioseos salaatin päälle ja tarjoile heti. […]

26.06.2012 Antti Vahtera

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

400 g simpukoiden lihaa

150 g pekonia

100 g tuoreita herkkusieniä

puolikas purjo

1 tuore kurkku

1 dl hunajaviinietikkakastiketta

punasikurisalaattia

friseesalaattia

paahdettuja leipäkuutioita

mustapippuria myllystä

Hunajaviinietikkakastike

1 dl öljyä (mielellään maissiöljyä)

0,5 dl hunajaviinietikkaa

1 rkl Dijon-sinappia

1 munankeltuainen

1 tl sokeria

suolaa

valko- ja mustapippuria myllystä

veitsenkärjellinen cayennepippuria

Valmistusohje

Huuhtele ja kuivaa salaatit, vihannekset ja sienet huolellisesti. Leikkaa purjo ja kurkku ohuiksi suikaleiksi ja sienet viipaleiksi ja sekoita ne friseesalaatin joukkoon. Asettele punasikurisalaatit lautasille, nosta friseesalaatti keskelle ja kaada hunajaviinietikkakastiketta päälle.

Ruskista pekonisuikaleet rapeiksi ja valuta rasva pois. Paahda leipäkuutiot pannulla kullankeltaisiksi. Lisää simpukat ja mausta mustapippurilla. Jaa pekoni-simpukka-leipäkuutioseos salaatin päälle ja tarjoile heti.

Hunajaviinietikkakastike

Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla