Ainekset
400 g simpukoiden lihaa
150 g pekonia
100 g tuoreita herkkusieniä
puolikas purjo
1 tuore kurkku
1 dl hunajaviinietikkakastiketta
punasikurisalaattia
friseesalaattia
paahdettuja leipäkuutioita
mustapippuria myllystä
Hunajaviinietikkakastike
1 dl öljyä (mielellään maissiöljyä)
0,5 dl hunajaviinietikkaa
1 rkl Dijon-sinappia
1 munankeltuainen
1 tl sokeria
suolaa
valko- ja mustapippuria myllystä
veitsenkärjellinen cayennepippuria
Valmistusohje
Huuhtele ja kuivaa salaatit, vihannekset ja sienet huolellisesti. Leikkaa purjo ja kurkku ohuiksi suikaleiksi ja sienet viipaleiksi ja sekoita ne friseesalaatin joukkoon. Asettele punasikurisalaatit lautasille, nosta friseesalaatti keskelle ja kaada hunajaviinietikkakastiketta päälle.
Ruskista pekonisuikaleet rapeiksi ja valuta rasva pois. Paahda leipäkuutiot pannulla kullankeltaisiksi. Lisää simpukat ja mausta mustapippurilla. Jaa pekoni-simpukka-leipäkuutioseos salaatin päälle ja tarjoile heti.
Hunajaviinietikkakastike
Sekoita kaikki ainekset keskenään.