viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Siitakesienisalaatti

26.06.2012 Antti Vahtera

Tee paahtoleivistä pyöreitä muotin avulla. Sekoita monitoimikoneessa keskenään rucola ja kirkas voisula. Paahda leipä pannulla rapeaksi pienessä määrässä rucola-voita. Paista viipaloidut siitakesienet ja pekonit rapeiksi. Siivilöi pekonin rasva pois. Pyörittele sieni-pekonipaistos kulhossa salaatin, parmesan-lastujen ja oliiviöljyn kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kokoa salaatti leipäviipaleiden päälle ja laita jokaiselle annokselle vielä kanneksi toinen leipäviipale.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

200 g siitakesieniä

200 g rapeaa salaattia (esim. frisee)

2 dl rucola-salaattia

100 g pekonisuikaleita

8 paahtoleipää

50 g parmesan-lastuja

suolaa

pippuria

0,5 dl oliiviöljyä

kirkastettua voita

(kuumenna 100 g voita kattilassa, nosta liedeltä ja anna heran laskeutua pohjalle. Käytä vain kirkas voisula)

Valmistusohje

Tee paahtoleivistä pyöreitä muotin avulla. Sekoita monitoimikoneessa keskenään rucola ja kirkas voisula. Paahda leipä pannulla rapeaksi pienessä määrässä rucola-voita. Paista viipaloidut siitakesienet ja pekonit rapeiksi. Siivilöi pekonin rasva pois. Pyörittele sieni-pekonipaistos kulhossa salaatin, parmesan-lastujen ja oliiviöljyn kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kokoa salaatti leipäviipaleiden päälle ja laita jokaiselle annokselle vielä kanneksi toinen leipäviipale.

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Uudenvuoden piccolot – pikkupullot rakettien paukkeeseen

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Joulun jämäpastat! Täydellistä välipäivien herkutteluun

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Elvi Rista + tyyli Juuli Hakkarainen

Viinilehden vuoden kokatuimmat reseptit 2024

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä