viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Siitakesienisalaatti

26.06.2012 Antti Vahtera

Tee paahtoleivistä pyöreitä muotin avulla. Sekoita monitoimikoneessa keskenään rucola ja kirkas voisula. Paahda leipä pannulla rapeaksi pienessä määrässä rucola-voita. Paista viipaloidut siitakesienet ja pekonit rapeiksi. Siivilöi pekonin rasva pois. Pyörittele sieni-pekonipaistos kulhossa salaatin, parmesan-lastujen ja oliiviöljyn kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kokoa salaatti leipäviipaleiden päälle ja laita jokaiselle annokselle vielä kanneksi toinen leipäviipale.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

200 g siitakesieniä

200 g rapeaa salaattia (esim. frisee)

2 dl rucola-salaattia

100 g pekonisuikaleita

8 paahtoleipää

50 g parmesan-lastuja

suolaa

pippuria

0,5 dl oliiviöljyä

kirkastettua voita

(kuumenna 100 g voita kattilassa, nosta liedeltä ja anna heran laskeutua pohjalle. Käytä vain kirkas voisula)

Valmistusohje

Tee paahtoleivistä pyöreitä muotin avulla. Sekoita monitoimikoneessa keskenään rucola ja kirkas voisula. Paahda leipä pannulla rapeaksi pienessä määrässä rucola-voita. Paista viipaloidut siitakesienet ja pekonit rapeiksi. Siivilöi pekonin rasva pois. Pyörittele sieni-pekonipaistos kulhossa salaatin, parmesan-lastujen ja oliiviöljyn kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kokoa salaatti leipäviipaleiden päälle ja laita jokaiselle annokselle vielä kanneksi toinen leipäviipale.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Pikkujoulujen parhaat: reseptit, viinit & cocktailit

12.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Kysyimme guruilta: ravintola elämyksenä

31.10.2024 Teksti Heidi Kleemola Kuvat Santeri Stenvall ja Kreetta Järvenpää

Alkon tilausvalikoima: isänpäiväviinit

29.10.2024 Viinilehden toimitus + kuva Laura Riihelä

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä