viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Siitakesienisalaatti

26.06.2012 Antti Vahtera

Tee paahtoleivistä pyöreitä muotin avulla. Sekoita monitoimikoneessa keskenään rucola ja kirkas voisula. Paahda leipä pannulla rapeaksi pienessä määrässä rucola-voita. Paista viipaloidut siitakesienet ja pekonit rapeiksi. Siivilöi pekonin rasva pois. Pyörittele sieni-pekonipaistos kulhossa salaatin, parmesan-lastujen ja oliiviöljyn kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kokoa salaatti leipäviipaleiden päälle ja laita jokaiselle annokselle vielä kanneksi toinen leipäviipale.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

200 g siitakesieniä

200 g rapeaa salaattia (esim. frisee)

2 dl rucola-salaattia

100 g pekonisuikaleita

8 paahtoleipää

50 g parmesan-lastuja

suolaa

pippuria

0,5 dl oliiviöljyä

kirkastettua voita

(kuumenna 100 g voita kattilassa, nosta liedeltä ja anna heran laskeutua pohjalle. Käytä vain kirkas voisula)

Valmistusohje

Tee paahtoleivistä pyöreitä muotin avulla. Sekoita monitoimikoneessa keskenään rucola ja kirkas voisula. Paahda leipä pannulla rapeaksi pienessä määrässä rucola-voita. Paista viipaloidut siitakesienet ja pekonit rapeiksi. Siivilöi pekonin rasva pois. Pyörittele sieni-pekonipaistos kulhossa salaatin, parmesan-lastujen ja oliiviöljyn kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kokoa salaatti leipäviipaleiden päälle ja laita jokaiselle annokselle vielä kanneksi toinen leipäviipale.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi
Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Carmelo Peña Santana – Kanariansaarten viinit uuden aallon kärjessä

21.02.2025 Teksti ja kuvat Samuli Pasanen

Kysyimme guruilta: juomapari lapsuuden lempiruoalle

11.02.2025 Wenla Wallin + kuvat Satu Salmitie ja haastateltavat

Viinilehden toimituksen suosikkiroseet

10.02.2025 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä