viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Siitakesieni-pekonipiirakka

26.06.2012 Antti Vahtera

Sekoita huoneenlämpöinen voi ja jauhot monitoimikoneessa. Lisää desilitra kylmää vettä ja anna pyöriä tasaiseksi. Kaaviloi 2 / 3 taikinasta levyksi ja vuoraa sillä piirakkavuoka. Kaaviloi loppu taikinasta kanneksi täytteen päälle (kansi ei ole välttämätön). Kuullota hakattu sipuli kasarissa. Lisää joukkoon halkaistut sienet ja paista rapeiksi. Lisää rapeaksi paistettu pekoni, yrtit ja mausteet. Anna jäähtyä hetki […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

400 - 500 g tuoreita siitakesieniä

100 g pekonia

2 pientä sipulia

2 dl ranskankermaa

1 dl kuohukermaa

1 kananmuna

1 rkl hakattua ruohosipulia

1 rkl hakattua persiljaa

valko- ja mustapippuria myllystä

suolaa

Voitaikina

250 g voita

250 g jauhoja

1 dl kylmää vettä

Valmistusohje

Sekoita huoneenlämpöinen voi ja jauhot monitoimikoneessa. Lisää desilitra kylmää vettä ja anna pyöriä tasaiseksi. Kaaviloi 2 / 3 taikinasta levyksi ja vuoraa sillä piirakkavuoka. Kaaviloi loppu taikinasta kanneksi täytteen päälle (kansi ei ole välttämätön).

Kuullota hakattu sipuli kasarissa. Lisää joukkoon halkaistut sienet ja paista rapeiksi. Lisää rapeaksi paistettu pekoni, yrtit ja mausteet. Anna jäähtyä hetki ja sekoita sitten joukkoon ranskankerma, kerma ja kananmuna. Kaada täyte taikinalla vuorattuun vuokaan ja nosta kansi paikoilleen. Käännä kananmunalla voidellut ulkoreunat päälle ja painele haarukalla kiinni. Pistele kanteen haarukalla reikiä, jotta höyry pääsee pois ja piirakasta tulee rapea. Taikinapaloista voit tehdä piirakan pintaan kuvioita joko muotilla tai taikinapyörällä. Voitele piirakka munalla ja paista 180-200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Vastaavia reseptejä

Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Juustoleipä

time Created with Sketch.
30 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Parsaleipä

time Created with Sketch.
1 h
Kasvisruoka

Lue lisää

Uunilihapullat ja unelma-cabernet

Kaupallinen yhteistyö

22.11.2024 Viinilehden toimitus

Kysyimme guruilta: ensi vuoden viinitrendit

19.11.2024 Teksti ja kuvat Wenla Wallin

Mikä beaujolais nouveau?

19.11.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä