viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Vahteran resepti

Siikacheviche

26.06.2012 Antti Vahtera

Poista siikafileestä ruodot, myös selästä. Levitä suola ja sokeri siikafileen päälle ja anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Huuhtele kevyesti suolat ja sokerit pinnalta ja kuivaa filee. Leikkaa siiasta ohuita siivuja. Leikkaa kirsikkatomaatit ohuiksi viipaleiksi, samoin kevätsipulin varret. Laita ainekset kulhoon ja lisää joukkoon oliiviöljy sekä viinietikka. Sekoita ja jätä vetäytymään hetkeksi. Tarjoa siian ja […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

1 villinä kasvaneen siian filee

1 rkl keskikarkeaa merisuolaa

vajaa rkl sokeria

6–7 kpl kirsikkatomaattia

3 rkl kevätsipulisilppua

3 rkl oliiviöljyä

1 rkl viinietikkaa

Valmistusohje

Poista siikafileestä ruodot, myös selästä. Levitä suola ja sokeri siikafileen päälle ja anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Huuhtele kevyesti suolat ja sokerit pinnalta ja kuivaa filee. Leikkaa siiasta ohuita siivuja.

Leikkaa kirsikkatomaatit ohuiksi viipaleiksi, samoin kevätsipulin varret. Laita ainekset kulhoon ja lisää joukkoon oliiviöljy sekä viinietikka. Sekoita ja jätä vetäytymään hetkeksi. Tarjoa siian ja hyvän saaristolaisleivän (esimerkiksi Rostenin Jurmon) kera.

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Suolainen pannukakku

time Created with Sketch.
40 min
Brunssi
Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Carmelo Peña Santana – Kanariansaarten viinit uuden aallon kärjessä

21.02.2025 Teksti ja kuvat Samuli Pasanen

Kysyimme guruilta: juomapari lapsuuden lempiruoalle

11.02.2025 Wenla Wallin + kuvat Satu Salmitie ja haastateltavat

Viinilehden toimituksen suosikkiroseet

10.02.2025 Viinilehden toimitus

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä