Ainekset
1 villinä kasvaneen siian filee
1 rkl keskikarkeaa merisuolaa
vajaa rkl sokeria
6–7 kpl kirsikkatomaattia
3 rkl kevätsipulisilppua
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl viinietikkaa
Valmistusohje
Poista siikafileestä ruodot, myös selästä. Levitä suola ja sokeri siikafileen päälle ja anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Huuhtele kevyesti suolat ja sokerit pinnalta ja kuivaa filee. Leikkaa siiasta ohuita siivuja.
Leikkaa kirsikkatomaatit ohuiksi viipaleiksi, samoin kevätsipulin varret. Laita ainekset kulhoon ja lisää joukkoon oliiviöljy sekä viinietikka. Sekoita ja jätä vetäytymään hetkeksi. Tarjoa siian ja hyvän saaristolaisleivän (esimerkiksi Rostenin Jurmon) kera.