viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Sienitapakset

22.03.2018 Kira Weckman + Viinisuositus Kalle Naatula + Kuva Sami Piskonen

Tapas-ilta! Ystävät koolle ja punaviini pöytään.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

16-20 kpl

munaton

30 min + 30 min jäähtymiseen

*

2 levyä lehtitaikinaa

100 g herkkusieniä

ripaus suolaa

1 rkl oliiviöljyä

*

Punaviinikastike:

1 dl punaviinikastiketta (esim. HK)

1 rkl tummaa balsamiviinietikkaa

1 timjamin oksa

1 valkosipulinkynsi halkaistuna

1/4 tl suolaa

*

Lisäksi:

2–3 rkl vihreää pestokastiketta

6 viipaletta Härän kylmäsavupaistia (esim. HK)

1/2 dl pecorino-juustoa lastuina

(persiljaa)

Valmistusohje

1. Leikkaa kohmeiset voitaikinalevyt leivinpaperin päällä pitkittäin kahteen osaan ja vielä poikittain 4–5 osaan. Saat yhteensä 16–20 palaa.
2. Nosta leivinpaperi taikinoineen uunipellille, laita päälle toinen leivinpaperi ja kanneksi toinen (syvä) uunipelti. Paista taikinapaloja 225-asteisessa uunissa noin 9 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita. Saat rapeita, suoria lehtitaikinakeksejä, joiden päälle on helppo koota lisukkeet.
3. Valmista herkkusienitäyte. Pese sienet, leikkaa kahteen tai neljään osaan.
4. Levitä sienet leivinpaperin päälle uunipellille. Mausta suolalla ja oliiviöljyllä.
5. Paahda sieniä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
6. Mittaa kastikkeen ainekset kattilaan. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia.
7. Jäähdytä huoneenlämmössä ja lisää sienet kastikkeeseen.
8. Kokoa tapakset. Levitä ohuelti pestoa jokaiselle lehtitaikinakeksille. Aseta päälle kylmäsavupaistia ja 1–2 sienipalaa. Koristele pecorinojuustolla ja halutessasi persiljalla.

Vinkki: Tarjoa sienitapakset juustokrokettien kanssa.

Viinisuositus

Hewitson Baby Bush Mourvèdre 2016

Alkon tuotenro 1:

Punaviini Etelä-Australia
15,99 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Tomaattikompotti ja juustot

time Created with Sketch.
1 h 20 min
Pikkusyötävä

Pensasmustikka-burratasalaatti

time Created with Sketch.
10 min
Brunssi
Jälkiruoka

Marmorikakku

time Created with Sketch.
1 h 45 min
Leivonnainen

Lue lisää

Äitienpäivän kimppuun – 4 x rosee ja kukka

06.05.2025 Viinilehden toimitus

Chilen viinien haasteellinen vuosikerta 2025

02.05.2025 Teksti ja kuvat Ilkka Sirén

Jean-Frédéric Hugel: ”Viini on aikakapseli”

22.04.2025 Heidi Kleemola + kuva Sami Piskonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä