viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
sieniramen
Reseptit

Sieniramen

12.11.2021 Arto Rastas + kuva Elvi Rista

time Created with Sketch.
30 min
servings Created with Sketch.
4 annosta

Sieniramen tuo metsän lautaselle! Sieniramenin tiivismakuinen liemi tuo upeasti esiin valkoviinin hedelmäisyyttä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

2 valkosipulinkynttä

2 rkl seesamiöljyä

2 rkl fariinisokeria

2 rkl misotahnaa

1 l kasvislientä

½ dl soijaa

2 rkl riisiviinietikkaa

suolaa

*

Lisäksi:

200 g udon-nuudeleita (esim. Yutaka-tuotemerkki)

2 munaa

2 paksoi-kaalia

200 g suppilovahveroita paistettuna

1 dl kevätsipulia hienonnettuna

2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Valmista ramen-liemi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota sitä hetki seesamiöljyssä kattilan pohjalla.
2. Lisää fariinisokeri, misotahna ja jatka kuullottamista.
3. Lisää lopuksi kasvisliemi, etikka ja soija. Hauduta lientä hetki. Maista lientä ja mausta tarvittaessa suolalla.
4. Keitä nuudelit kypsiksi toisessa kattilassa.
5. Keitä kananmunia 6 minuuttia kieuvassa vedessä. Kuori munat ja halkaise ne.
6. Paista sienet kypsiksi pannulla.
7. Halkaise paksoit ja lisää ramen-liemeen, hauduta hetki.
8. Annostele nuudelit lautaselle, kaada kuumaa lientä päälle ja asettele loput ainekset keittolautaselle.

Pierre Sparr One 2020

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Alsace
14,79 €
0,75 l
Edullinen ostos
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pikkusyötävä

Quiche lorraine metsäsienistä

time Created with Sketch.
55 + pohjan esipaistamine min
Leivonnainen
Pääruoka

Maissikeitto & zhug

time Created with Sketch.
60 min
Keitto
Pääruoka

Gulassi

time Created with Sketch.
haudutus 2-3 h valmistus 45 min
Keitto

Lue lisää

Sesongin parhaat sieniviinit ja -reseptit

21.08.2023 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Syksyn parhaat Pinot Noir -punaviinit

18.08.2022 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Carménère – liha- ja sieniruokia rakastava rypäle

15.09.2021 Viinilehden toimitus + ruokakuvat Sami Piskonen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä