Suolainen pannukakku: sienipannari

Kun yhdistetään pannukakku, pekoni, sienet ja parmesaani saadaan iltapala, joka lämmittää niin mieltä kuin vatsaakin.

30 min
servings 4 annosta

22.11.2019 Elisa Johansson + Kuva Laura Riihelä

Mainos - Sisältö jatkuu alla
Mainos - Sisältö jatkuu alla

Ainekset

25 g voita

4 munaa

3 dl täysmaitoa

1 ½ dl vehnäjauhoja

1 rkl öljyä

2 rkl kuivattuja sieniä hienonnettuna

1 tl suolaa

mustapippuria

*

Päälle:

100 g pekonikuutiota

1 omena kuutioituna

2 rkl voita

½ dl parmesaania lastuina

viinisuolaheinää

Valmistusohje

1. Laita voinokare valurautapaistinpannuun tai muuhun uunin kestävään metalliastiaan. Nosta pannu uuniin ja lämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Sekoita kulhossa munat, maito, jauhot ja öljy. Lisää kuivatut sienet hienonnettuna ja mausta suolalla ja pippurilla.
3. Nosta kuuma pannu uunista ja kaada siihen taikina. Laita pannu takaisin uuniin ja anna pannarin paistua kypsäksi 15–20 minuuttia.
4. Paista pekoneita pannulla. Lisää loppuvaiheessa kuutioidut omenat ja voi. Mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa.
5. Kokoa kypsän sienipannarin päälle kasa viinisuolaheinää ja pekoni-omenaseosta. Raasta päälle parmesaania. Nauti pannukakku lämpimänä.

Viinisuositus

Mainos - Sisältö jatkuu alla

Uusimmat reseptit

Lue myös

Mainos - Sisältö jatkuu alla