Ainekset
4 ruodotonta kuhafileetä
1 dl seesaminsiemeniä
200 g voita
2 rkl seesamiöljyä
100 g kuorittua perunaa
300 g kuorittua selleriä
50 g paahdettuja mantelilastuja
1 dl hienonnettua persiljaa
1 dl hienonnettua ruohosipulia
mustapippuria ja merisuolaa myllystä
Voi-valkoviinikastike:
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl kuohukermaa
1 salottisipuli
100-150g suolatonta voita
valkopippuria myllystä
ripaus cayennepippuria
suolaa
Valmistusohje
1. Keitä kuoritut perunat ja sellerikuutiot miedossa suolavedessä kypsiksi. Kaada vesi pois ja anna kuivahtaa.
2. Lisää pehmeä voi, persilja, ruohosipuli ja sekoita monitoimikoneessa tasaiseksi soseeksi.
3. Mausta kalat vatsapuolelta ja nosta voidellulle uunipellille nahka ylöspäin.
4. Sivele kalan pintaan seesamiöljyllä maustettua notkeaa voita. Ripottele runsaasti seesaminsiemeniä voin päälle ja grillaa muutama minuutti noin 220-asteisessa uunissa grillivastuksilla.
5. Nosta juurespyreetä lautasen keskelle ja sirottele päälle mantelilastuja. Nostele kuhat pyreen päälle.
6. Voit friteerata öljyssä koristeeksi ja makua korostamaan kalan päälle ohuita sellerisuikaleita.
7. Tarjoile voi-valkoviinikastikkeen kanssa.
Voi-valkoviinikastike
1. Hienonna salottisipuli ja keitä hiljalleen kattilassa valkoviinissä, kunnes sipuli on pehmennyt ja viini on kiehunut lähes kokonaan pois.
2. Lisää kerma ja keitä kastiketta kokoon, kunnes jäljellä on noin 2/3. Ota kattila pois liedeltä ja lisää voi pieninä nokareina koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Mausta pippureilla ja tarkista suola. Halutessasi voit siivilöidä kastikkeen.
3. Mausta suolalla ja valkopippurilla.