Ainekset
4 annosta
maidoton, munaton, gluteeniton
valmistusaika 45 min
*
n. 1 kg maustamatonta kalkkunan fileetä
2 tl hienoa merisuolaa
1/2 tl sokeria
2 tl roseepippuria
1 tl kokonaisia mustapippureita
1 tl kuivattua salviaa
1 sitruunan kuori raastettuna
rypsiöljyä
savustuspussi
Valmistusohje
1. Ota liha huoneenlämpöön noin 45 min ennen valmistusta.
2. Lämmitä uuni ja uunipelti 225-asteiseksi.
3. Mittaa mortteliin suola, sokeri, pippurit, salvia ja sitruunankuoriraaste. Hienonna seos morttelissa. Mausta kalkkunan pinta hyvin mausteseoksella.
4. Kuumenna paistinpannussa tilkka öljyä. Paista filee molemmin puolin pannulla öljyssä, kunnes pinta on kullanruskea.
5. Nosta kalkkuna savustuspussiin. Sulje pussi paketin ohjeiden mukaisesti. Pane pussi uunipellille uunin alaosaan. Kypsennä ensin 10 minuuttia 225 asteessa.
6. Laske sen jälkeen lämpötila 150 asteeseen ja kypsennä noin 20–30 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 68 astetta. Käytä apuna digitaalista paistomittaria.
7. Nosta kalkkuna pussista ja anna vetäytyä 10 minuuttia ennen viipalointia ja tarjoilua. Vetäytymisen aikana lihan sisälämpö nousee vielä muutaman asteen.
8. Tarjoile savustettu kalkkuna esimerkiksi parsasalaatin kera. Kalkkunan kastikkeena voit tarjota esim. piparjuurikastiketta. Voit koristella kalkkunan roseepippurilla, sitruunankuorella ja tuoreella salvialla.