Ainekset
4 annosta
gluteeniton, maidoton, munaton
20 min + 12 h maustumiseen ja kypsennykseen
*
1 (noin 1,5 kg) broileri
500 g vihreää tankoparsaa
2 rkl öljyä
1/2 dl rouhittuja saksan- tai pekaanipähkinöitä
ripaus suolaa
*
Marinadi:
3 valkosipulinkynttä
2 rkl hienonnettua timjamia
1 rkl hienonnettua rosmariinia
1/2 dl öljyä
2 rkl nestemäistä savuaromia
1 rkl viinietikkaa
1 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa
1 tl suolaa
Valmistusohje
1. Valmista marinadi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna yrtit. Sekoita kulhossa kaikki marinadin ainekset. Ota kokonainen broileri työlaudalle. Hiero marinadia broilerin pinnalle ja ujuta marinadia myös nahan ja lihan väliin. Anna maustua jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
2. Nosta kokonainen broileri uunivuokaan noin tuntia ennen kypsentämistä. Kypsennä 175-asteisessa uunissa alatasolla 1 h 15 minuuttia. Valele broileria kypsentämisen aikana vuokaan valuvalla nesteellä.
3. Broilerin kypsyessä, kuori parsat nupun alapuolelta tyveen ja leikkaa muutama sentti kuivahtanutta vartta pois. Huuhtele ja kuivaa talouspaperilla.
4. Sekoita parsojen joukkoon öljyä, rouhittuja pähkinöitä ja suolaa. Levitä parsat ja pähkinärouhe broilerin viereen uunivuokaan ja kypsennä vielä noin 10 minuuttia.
5. Testaa broilerin kypsyys pistämällä cocktailtikulla broilerin paksuimpaan reiteen, jos valuva neste on kirkasta, on broileri kypsä.
6. Tarjoile kokonainen broileri ja parsat esimerkiksi kermaisen paprika-vuohenjuustorisoton kanssa.
Vinkki: Nestemäinen savuaromi antaa broilerille hennon, miellyttävän säväyksen. Jos haluat voimakkaamman savuaromin, kypsennä broileri savustuspussissa uunissa tai grillissä.
Viinisuositus
Bellingham The Bernard Series Whole Bunch Grenache Blanc 2015
Alkon tuotenro 1: