Ainekset
4 annosta
gluteeniton, munaton
45 min
*
2 hanhenrintaa
suolaa
mustapippuria
*
2 oksaa meiramia hienonnettuna (tai 1 rkl kuivattua)
1/2 tl mustapippuria murskattuna
1 dl hunajaa
2 rkl sherryetikkaa
1 dl demiglace -kastikepohjaa (esim. Puljonki)
suolaa
mustapippuria
*
Haudutettu punakaali:
1/4 keskikokoisesta punakaalista
noin 1 rkl (20 g) voita
1 rkl kuminaa
1 rkl siirappia
1/2 dl punaviinietikkaa
2 dl punaviiniä
suolaa
mustapippuria
*
Lisäksi:
keitettyjä papuja
keitinperunoita
Valmistusohje
1. Mittaa pieneen kasariin meirami, pippurit, hunaja ja sherryetikka. Kiehauta.
2. Leikkaa hanhenrintoihin rasvapuolelle ristiviillot veitsellä.
3. Mausta rinnat suolalla ja pippurilla ja aseta ne kylmälle paistinpannulle rasvapuoli alaspäin.
4. Laita pannu kuumenemaan ja paista, kunnes rintapalojen rasva on muuttunut täysin rapeaksi. Kaada tarvittaessa ylimääräistä rasvaa pois pannulta paiston aikana
5. Käännä lihat ja ruskista nopeasti vielä lihapuoli. Nosta ankanrinnat uunivuokaan ja kaada sherryetikka-mausteliemi päälle.
6. Kypsennä 100-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 54 astetta (käytä lihalämpömittaria).
7. Lihan kypsyessä, leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi.
8. Kuullota kaalisuikaleita ja kuminaa voissa paistokasarissa tai kattilassa.
9. Lisää sekaan siirappi, etikka ja punaviini. Anna hautua, kunnes kaali on kypsää.
10. Nosta lihat uunista ja anna levätä 10 minuuttia huoneen lämmössä.
11. Kaada vuokaan kertynyt neste siivilän läpi paistinpannulle. Keitä lientä hetki kasaan ja lisää tumma kastikepohja. Mausta vielä suolalla sekä mustapippurilla.
12. Mausta kypsä kaali suolalla ja pippurilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita tai siirappia.
13. Leikkaa ankanrinnat viipaleiksi, tarjoile punakaalin, kastikkeen, keitettyjen papujen ja meiramilla sekä voilla maustettuja keitinperunoiden kanssa.