viinilehti-rgb Created with Sketch.

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA

Tilaa Suomen ainoa viiniin keskittynyt aikakauslehti!

TILAA
Yleinen

Saksalaista meiramiglaseerattua hanhea ja haudutettua hapanpunakaalia

21.11.2017 Arto Rastas + Kuva: Sami Repo

1. Mittaa pieneen kasariin meirami, pippurit, hunaja ja sherryetikka. Kiehauta. 2. Leikkaa hanhenrintoihin rasvapuolelle ristiviillot veitsellä. 3. Mausta rinnat suolalla ja pippurilla ja aseta ne kylmälle paistinpannulle rasvapuoli alaspäin. 4. Laita pannu kuumenemaan ja paista, kunnes rintapalojen rasva on muuttunut täysin rapeaksi. Kaada tarvittaessa ylimääräistä rasvaa pois pannulta paiston aikana 5. Käännä lihat ja ruskista […]

Mainos – sisältö jatkuu alla

– Sisältö jatkuu –

Ainekset

4 annosta

gluteeniton, munaton

45 min

*

2 hanhenrintaa

suolaa

mustapippuria

*

2 oksaa meiramia hienonnettuna (tai 1 rkl kuivattua)

1/2 tl mustapippuria murskattuna

1 dl hunajaa

2 rkl sherryetikkaa

1 dl demiglace -kastikepohjaa (esim. Puljonki)

suolaa

mustapippuria

*

Haudutettu punakaali:

1/4 keskikokoisesta punakaalista

noin 1 rkl (20 g) voita

1 rkl kuminaa

1 rkl siirappia

1/2 dl punaviinietikkaa

2 dl punaviiniä

suolaa

mustapippuria

*

Lisäksi:

keitettyjä papuja

keitinperunoita

Valmistusohje

1. Mittaa pieneen kasariin meirami, pippurit, hunaja ja sherryetikka. Kiehauta.
2. Leikkaa hanhenrintoihin rasvapuolelle ristiviillot veitsellä.
3. Mausta rinnat suolalla ja pippurilla ja aseta ne kylmälle paistinpannulle rasvapuoli alaspäin.
4. Laita pannu kuumenemaan ja paista, kunnes rintapalojen rasva on muuttunut täysin rapeaksi. Kaada tarvittaessa ylimääräistä rasvaa pois pannulta paiston aikana
5. Käännä lihat ja ruskista nopeasti vielä lihapuoli. Nosta ankanrinnat uunivuokaan ja kaada sherryetikka-mausteliemi päälle.
6. Kypsennä 100-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 54 astetta (käytä lihalämpömittaria).
7. Lihan kypsyessä, leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi.
8. Kuullota kaalisuikaleita ja kuminaa voissa paistokasarissa tai kattilassa.
9. Lisää sekaan siirappi, etikka ja punaviini. Anna hautua, kunnes kaali on kypsää.
10. Nosta lihat uunista ja anna levätä 10 minuuttia huoneen lämmössä.
11. Kaada vuokaan kertynyt neste siivilän läpi paistinpannulle. Keitä lientä hetki kasaan ja lisää tumma kastikepohja. Mausta vielä suolalla sekä mustapippurilla.
12. Mausta kypsä kaali suolalla ja pippurilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita tai siirappia.
13. Leikkaa ankanrinnat viipaleiksi, tarjoile punakaalin, kastikkeen, keitettyjen papujen ja meiramilla sekä voilla maustettuja keitinperunoiden kanssa.

Viinisuositus

Lind Gewürztraminer Trocken 2015

Alkon tuotenro 1:

Valkoviini Pfalz
14,68 €
0,75 l
Laatu vastaa hintaa
Lue lisää

Vastaavia reseptejä

Pääruoka

Harissaperunat

time Created with Sketch.
60 min
Kasvisruoka
Pääruoka

Tomaattirisotto

time Created with Sketch.
40 min
Kasvisruoka
Alkuruoka

Kurpitsa-fetapiirakka

time Created with Sketch.
2 h 10 min
Kasvisruoka

Lue lisää

Uudenvuoden piccolot – pikkupullot rakettien paukkeeseen

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Shutterstock

Joulun jämäpastat! Täydellistä välipäivien herkutteluun

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen + kuva Elvi Rista + tyyli Juuli Hakkarainen

Viinilehden vuoden kokatuimmat reseptit 2024

19.12.2024 Anna-Kaisa Karppinen

Tule mukaan ja nauti!

Tilaa tästä